Eski eşinden korktuğu için çalışamadığını, dışarıya başka kadınlarla çıkabildiğini ifade eden Deniz Ceylan, "Boşanma davası sürecince verilen uzaklaştırma kararına rağmen beni arabayla ezmeye kalkmak, beni ve ailemi ölümle tehdit edip kardeşlerimi darbetmek gibi suçlar işledi. İlgili makamlar bir gün bile gözaltına almadı. 1,5 ay evli kaldık. Boşandıktan sonra şiddet artarak devam etti." dedi.

Eski eşinin bir gün parkta gezdirdiği köpeğini öldürmeye kalktığını iddia eden Ceylan, "Daha sonra beni darbedip bıçakla saldırdı. Yoldan geçenler kurtarmasalardı şimdi yaşamıyordum belki. İfademde kamera görüntüleri olduğunu beyan ettiğim halde görüntüler alınmadı. Mahkeme devam ediyor. Ben onun tutuklu yargılanmasını istiyorum. Şimdi eski eşimden saklanarak yaşıyorum. Kadınların desteğiyle savcılığa gidiyorum." ifadelerini kullandı.

Akçagöz de her türlü şiddete karşı olduklarını vurgulayarak, "Deniz hanımın eski eşinden şiddet gördüğünü öğrendik. Kendisine destek olmak için partimizde açıklama yapabileceğini söyledik. Bundan sonra Deniz Ceylan'ın yanında olacağız." dedi.