Tekkeköy Belediyesi, personelinin motivasyonunu sağlamak, hizmette kaliteyi, verimliliği ve güvenilirliği artırabilmek için çeşitli dallarda Tekkeköy Belediyesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından organize edilen ve üç gün süren eğitim seminerleri tamamladı.

'Hizmet içi eğitimlere önem veriyoruz'

Personelin motivasyonunu arttırmak ve iş gücü verimini en üst seviyeye çıkartmak ile etkili iletişim amacıyla her yıl belirli aralıklarla hizmet içi eğitimler düzenlediklerini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ''Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile birlikte organize ettiğimiz üç günlük eğitimlerimizi tamamladık. Personelimizin vatandaşlarla diyaloğunu daha da geliştirmek ve iş performansını arttırmanın yanında kurumsal yapının tam anlamıyla işlevlerini yerine getirmesi yönünden bu ve bu tür hizmet içi eğitimler önemli yer almaktadır. Alanında uzman hocalarımız belediye personelimize yapmış oldukları sunumlar ile önemli konuları bir kez daha yinelemiş oldu. Hizmet içi eğitimlerde bizlere desteği olan hocalarımıza ve OMÜSEM'e desteklerinden dolayı teşekkür ederim' dedi.

Tekkeköy Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu ile meclis salonunda üç gün süren eğitimlerde alanında uzman hocalar aşağıda belirtilen konularda sunumlar yaptı.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, 'Kişilerarası İlişkiler ve Etkili İletişim' seminerinde; etkili iletişim engelleri, kişilik özellikleri ve kişilerarası iletişimde algının rolünü anlatırken, 'Algı; duyu organlarından beyne ulaşan verilerin örgütlenmesi, yorumlanması, anlamlandırılması süreci olarak tanımlanmaktadır. Kişilerarası iletişim süreci ve ilişkilerimiz, kendimizi ve çevremizi nasıl algıladığımızdan büyük oranda etkilenmektedir' dedi.

Kişinin duygusal durumunun kişilerarası iletişim sürecini etkilediğini söyleyen Doç. Dr. Büyükgöze Kavas, etkin dinleme, iletişim çatışmaları, çatışma çözme stratejileri konularına değindi. Personelin interaktif olarak katılım sağladığı seminer, yapılan uygulamalarla eğlenceli hale gelirken, katılımcılar eğlenerek öğrendi.

Belediyenin yönetici konumda çalışan personeli için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Keskin verdiği 'Yöneticinin İşlevleri ve Etkin Yönetim' konulu seminerinde; yöneticinin işlevlerinin; plan yapmak, kaynakları örgütlemek, işe uygun personel görevlendirmek, personelin faaliyetlerini yönlendirmek, faaliyet ve çabaları koordine etmek, işleyişin yazılı kurallara uygun olup olmadığını denetlemek olduğunu belirtti. Kalite yönetim sisteminin önemini vurgulayan Doç. Dr. Keskin, yönetim sistemi içerisinde; yönetim kadrosunun gerekli yapıcı liderliği üstlenmesi, personelin eğitim ve liyakatinin üstlendikleri görevlerle uyumunun gözetilmesi, tüm kaynakların amaca uygun ve verimli kullanılmasının önemine işaret etti.

'Kent Hakkı Sürecinde Belediyelerin Sorumlulukları' konulu seminer ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Mutlu tarafından verildi. Doç. Dr. Mutlu, 'Kent hakkı; kentte yaşayan tüm bireylerin hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit, dengeli, barış içinde, ihtiyaçları oranında kentin sunduğu olanak ve fırsatlardan yararlanma hakkına sahip olmalarıdır' ifadelerini kullandı.

Mutlu, kent hakkının gerçekleşmesinde belediye personelinin yerini; belediyenin anlam ve önemini kavramak, her bireyin kent hakkı olduğunu bilmek, kentli her bireyin hakkını bildiğini varsaymak, belediyeden talepler hususunda; ilgi göstermek, bilgilendirmek, sonuçlandırmak ve geri bildirimde bulunmak olduğunu ifade etti.
Seminere katılan alanında uzman hocalar Samsun'un ilçeleri içerisinde sunumlara en iyi katılım sağlayan ve iletişimin en iyi sağlandığı belediye olması nedeniyle Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'a ve personele ayrıca teşekkür ettiler.