Aldığı galibiyetle puanını 25'e yükselten alt yapıda devre arasında büyük bir revizyonun yaşanacağı ifade edildi. Alt Yapı Koordinatörü Levent Doğandemir yaptığı açıklamada, bazı futbolcularını kiralama yönetimiyle başka takımlara göndereceklerini söyledi.

'Kayserispor maçı hazırlıklarımız sürüyor'
Kayserispor maçı hazırlıklarını sürdüren E.Yeni Malatyaspor'da Altyapı Koordinatörü Levent Doğandemir takımla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Doğandemir, 'Kayserispor maçı hazırlıklarımız sürüyor. Bu hafta oynayacağımız müsabakanın ardından ilk devreyi 3 puanla kapatmak istiyoruz. Berkant Durdu kart cezalısı, Mehmet Zencirkıran'ın sakatlığı devam ediyor. Bu iki oyuncu dışında hiçbir eksik oyuncumuz bulunmuyor. Cumartesi gününe kadar çalışmalarımızı tamamlayarak akşam karayolu ile Kayseri'ye hareket edeceğiz' diye konuştu.

'Son zamanların en iyi futbolu'
Profesyonel takıma oyuncu kazandırdıklarını kaydeden Doğandemir,' Son oynadığımız Galatasaray maçı dahil altyapı takımının oynadığı bu sezonki futbol son zamanların en iyi futbolu. Murat hocamızla sezon başında yaptığımız istişarelerde hedefimiz 34 puandı. Çünkü biz oyuncularımıza inanmıştık. Süper Lig'de mücadele edeceğimizi bilerek ona göre 5-6 yıldır çalışma yapmıştık. Amacımız profesyonel takımımızı her zaman yukarılarda tutabilmekti. Çocuklarımız artık göze hoş gelen bir futbol sergiliyor. Onları liglerde yarıştırırken aynı zamanda profesyonel takımlarda top oynayabilmeleri adına yetiştiriyoruz. Ferhat Canlı'yı A takıma kazandırdık. Bu çocuğumuz uzunca haftadır A takımın 21 kişilik maç kadrosunda yer alıyor. Kupa maçlarında forma şansı buldu. Furkan Pekşen ve Burak Kavlak gibi oyuncularımızda kendilerine A takım kadrosunda yer buldular' İfadelerini kullandı.

'Onların önünü açmak istiyoruz'
Yönetimin aldığı karar doğrultusunda bazı isimlerin kiralanacağını belirten Levent Doğandemir 'Yaşı dolan oyuncularımızı liglerde mücadele eden takımlara kiralık olarak vereceğiz. Onların önünü açmak istiyoruz. Takımlarla görüşmelerimiz sürüyor. Yönetimin almış olduğu karar doğrultusunda Fatih Gürden, Mehmet Zencirkıran, İsmail Baran, Rıfatcan Aslan gibi çocuklarımızı Türk futboluna kazandırmak istiyoruz. Biz bu yıl geçiş dönemi olmasına rağmen Ferhat, Burak, Furkan gibi gençlerimizi A takıma kazandırdık. Amacımız gücümüz yettiğince genç yetenekli çocukları keşfederek bünyemize kazandırmak. Bizim şuan 14 ve 15 yaş kategorilerine ayrı bir bakışımız söz konusu. O yaş kategorilerinde yakalayacağımız yetenekler ileride bu kulübe önemli katkılar sunacaklar' diye konuştu.

E.Yeni Malatyaspor altyapısında gençleştirme operasyonu