Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, hastanelerin acil servislerinde uygulanmak üzere geliştirilen 'Kırmızı Işık Projesi" hakkında detayları paylaştı.

'GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK'

Tüm acil servislere 24 saat izlemek için kamera ve çağrı alma sistemi kurulacağını aktaran Demircan, "Aciller bizim için sağlık hizmetinin en önemli vitrini. İnsanımızın orada en iyi hizmeti alması lazım, hizmeti verenlerin de büyük yoğunluk altında kalmaması lazım. Biz acil serviste giderek artan bir yoğunluk varsa bundan hastane başhekimliği, sağlık müdürlüğü veya valilik gibi ilgili birimlerin haberdar olmasını istedik. Bir program geliştiriyoruz. Bu kapsamda acil servislerin giriş ve kayıt kısımlarında bulundurulacak akıllı kameralar ve geliştirilen program ile yoğunlaşma ilgili birimleri uyaracak ve gerekli tedbirler alınacak" şeklinde konuştu.

'SIKINTILARIN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ'

Geliştirilen program ile uyarılan birimlerin gerekli tedbirleri alacağını, başhekimlerin servislerden takviye yapacağını, komşu hastanelerden takviye ya da komşu hastanelere sevk yapılacağını kaydeden Bakan Demircan, "Vatandaşımızın acil hizmetini alırken yoğunluktan dolayı bir sıkıntı yaşamasının önüne geçmek istiyoruz. Şuanda deneme aşamasında, yoğunluğu artan 10-15 hastaneye ulaştık" dedi.