Apple, yazılım geliştiricilerin hem iPhone ve iPad gibi dokunmatik ekranlara sahip ürünlerde hem de Mac gibi mouse kullanımına dayanan ürünlerde çalışabilecek yeni uygulamalar yaratmalarının yolunu açıyor. Gelecek yıldan itibaren aktif hale gelecek olan bu sistem, Apple'ın ana bilgi işleme platformları iOS ve macOS'u birleştiriyor. Bunu da tek bir uygulamanın tüm cihazları desteklemesini sağlayarak yapıyor.

Basında yer alan haberlere göre Apple bu özelliği iOS ve macOS Sonbahar güncellemelerinin yani sırasıyla 12 ve 10.14 güncellemelerinin bir parçası olarak piyasaya sürecek. Ancak yaygın bir şekilde tüketiciye sunulmadan önce bu araçların geliştiricilere daha erken bir tarihte sunulabilmesi olası. Bu plan hakkında daha detaylı bir açıklama ise yaz başında gerçekleşecek olan Apple'ın her yıl düzenlediği WWDC'de gerçekleşecek.

Kullanıcılar tarafından sıklıkla karşılaştırılan iOS ve Android işletim sistemlerine bu çerçeveden baktığımızda ise, Google'ın çoktan bu hamleyi yaptığını görüyoruz. Bu yılın başlarında Chrome OS masaüstünde Android uygulamalarını çalıştırmaya başlayan Google'ın yanı sıra Windows'un tüm cihazları için tek bir OS ile çalıştığını söyleyebiliriz.

Hem iOS hem de macOS'un uygulama katmanını birleştirmesinin ardından Apple, kendi ARM tabanlı çiplerini, dizüstü bilgisayarları ve masaüstü bilgisayarlarını güçlendirmek için yola çıkabilir. İşlemci tiplerini değiştirmenin en büyük zorluğu ise genellikle tüm yazılım kullanıcılarının istediklerini bir arada sağlayabilmek. Eski kullanıcıların farklı işletim sistemlerinde bıraktıkları veri ve alışkanlıkları birleştirmeye çalışmak zor, ancak yeni kullanıcılar için tek bir işletim sistemi kullanmak oldukça elverişli olacaktır.

KAYNAK:WEBRAZZİ