Gerek fiziki koşulları, gerek sağlıklı ve besleyici ürünleri, gerekse ekonomik fiyat politikasıyla tüm Ankaralıların gözdesi haline gelen ve Başkent'te bir marka haline dönüşen Ankara Halk Ekmek Fabrikası, insan sağlığını korumak amacıyla hijyenik kurallara uymaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, belirli aralıklarla personeline 'hijyen eğitimi' veriyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen eğitimlerde, ekmek üretiminden tüketimine kadar olan süreçte ekmeğin hijyeninin nasıl sağlanması gerektiği ayrıntılı olarak anlatılıyor.
Temiz ekmek öncelik
Kocatepe Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitime yaklaşık bin personel katıldı. Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanlarınca tüm Halk Ekmek çalışanları, Halk Ekmek büfe işletmecileri ile taşeron şirketlerin personeline verilen eğitimin sonunda ayrıca katılımcılar yazılı sınava da tabii tutuldu.
Personele uygulamalı eğitim
Ekmeğin üretiminden tüketiciye ulaşmasına kadar olan zincirde yer alan tüm görevlilere hijyen eğitimi vermeye önem veren Halk Ekmek, 'Gıdalarda Riskler, Bulaşma Kaynakları, Bozulmalar', 'Ekmek Fırınlarında Hijyen ve Sanitasyon', 'Gıda İnfeksiyonu ve Zehirlenmeler', 'Ekmek ve Ekmek Çeşitleri ile ilgili Mevzuat', 'Tam Buğday Ekmeğinin Önemi' ile 'Ekmek İsrafının Azaltılması' gibi başlıklar altında uygulamalı eğitim vermeyi sürdürecek.

Halk Ekmek personeline hijyen eğitimi