AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'yla birlikte Moldova ve Makedonya'ya resmi ziyarette bulunarak, Türk iş adamlarıyla bir dizi toplantı ve inceleme gerçekleştirdi.

TİKA HİZMETLERİNİ İNCELEDİ

Kırcalı, Moldova ziyareti sırasında TİKA, Kişinev Program Koordinasyon Ofisi'ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ayrıca Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Özerk Bölgesi Başkanı Irina Vlah ile birlikte Komrat'ta TİKA tarafından yaptırılan kreş, hastane ile Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılan Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Milletvekili Kırcalı Komrat Devlet Üniversitesi'ni de ziyaret ederek, öğrencilerle görüştü.

EKONOMİK ANLAŞMALAR

Moldova'nın 4,7 milyon nüfusunun yüzde 5'inin Gagavuz Türklerinden oluştuğunu ifade eden Kırcalı, "Moldovya ile ekonomik ilişkilerimizi daha ileriye taşımak adına çok önemli görüşmeler yaptık. Anlaşmalar imzaladık. TİKA tarafından yapılan hizmetleri yerinde inceledik. Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile görüştük. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına yaptırılan huzurevinde kalan insanlarla görüştük. Ülkemize olan sevgi ve güveni yerinde gördük. Buradaki çalışmalarımızdan sonra Makedonya'da da önemli görüşme ve ziyaretlerde bulunacağız. Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu başkanlığında ülkemiz için yararlı hizmetlere katkı yapmaktan büyük mutluluk duydum" diye konuştu.