Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı Yazılı Sınavı, bugün saat 11.00'de İlçe Sınav Komisyonlarınca belirlenen yerlerde yapılacak. Samsun Valiliği, resmi internet sitesinden yayınladığı açıklama ile, sınava girecek adaylara uyarılarda bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIMI YAZILI SINAVINA GİRECEK ADAYLARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR

1- Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı Yazılı Sınavı 24 Aralık 2017 günü saat:11.00 İlçe Sınav Komisyonlarınca belirlenen yerlerde yapılacaktır.
2- Sınav saat:11.00 'de başlayacak olup süresi 60 dakikadır.
3- Adaylar sınav salonlarına sınavdan 60 dakika önce saat:10.00'da alınmaya başlayacaktır.
4- Sınava özürlü veya özürsüz olarak saatinde girmemiş olanlar o sınava girme hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu nedenle adayların sınavdan en az 15 dakika önce sınav salonunda yerlerini alacak şekilde hazır olmasa gerekmektedir. Ayrıca sınav başladıktan sonra sınavın ilk ve son 15 dakikası ile son 2 kişi kaldığında sınav salonundan çıkış olmayacaktır.
5- Sınava giren adayın yanında veya üzerinde kesinlikle cep telefonu, çağrı cihazı, ses kayıt cihazı, hesap makinesi, kol saati, gibi elektronik hiçbir cihaz ve ayrıca kesici, delici aletler ile suç unsuru teşkil eden aletler bulunmayacaktır.
6- Sınava katılacak personel yanında tükenmez kalem, yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve silgi bulunduracaktır.
7- Sınava katılacak aday yanında Sınav Giriş Belgesi ile kendisini tanıtmaya yarayacak nüfus cüzdanı, Pasaport, geçici kimlik belgesi veya sürücü belgesi bulunduracaktır. Sınava Giriş Belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
8- Sınava katılacak adayların kimlik bilgilerinin kontrolü sınav başlamadan önce ve sınav esnasında sınav gözlemcileri tarafından yapılacağından sınava katılacak aday sınav başlamadan önce ve sınav süresince, Sınav Giriş Belgesi ile kendisini tanıtmaya yarayacak nüfus cüzdanı görülebilir bir yerde bulunduracaktır.
9- Kopya çekenler ile kopya girişiminde bulunanların, yerine bir başka kişinin sınava girdiği tespit edilenlerin, sınav cevap kağıtlarının optik okuyucuda değerlendirilmesi sırasında bireysel veya toplu kopya çektikleri tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak, ayrıca bu kişiler hakkında yasal işlem uygulanacaktır.
10- Sınava katılanların sınav kağıtlarının herhangi bir yerine imza atmaları, işaret koymaları veya çeşitli renkli kalemlerle yazmaları yasaktır. Bu çeşit hareketlerde bulunanların kağıtları geçerli sayılmayacaktır.
11- Sınava katılacak aday kendisine verilen kitapçık ile optik formları teslim alırken ve teslim ederken gözetmenlerde bulunan yoklama listesine imza atacaktır.
12- Optik cevap formlarına yapılacak yanlış kodlamalardan adayın kendisi sorumlu olacaktır.
13- Yazılı sınav sonuçlarında optik cevap formlarına yapılacak kodlamalarda doğru cevaplar puanlamaya dahil edilecek yanlış cevaplar puanlamayı etkilemeyecektir.
14- Yazılı sınav sonuçları, Valilik/Kaymakamlıkların web sayfası üzerinden yayınlanacaktır.