CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Samsun'un ortasında bir mülteci okulu bulunduğunu ve bundan kimsenin haberi olmadığını belirterek, "Milli Eğitim'in haberi yok, Samsun Valiliği'nin haberi yok. Sıradan Samsunlu yurttaş da artık kente yerleşen Arapların ne yaptıkları, nereye girip çıktıkları ile ilgilenmez oldu" dedi.

ENDİŞE UYANDIRIYOR

Samsun Valiliği bünyesinde kurulan bir göçmen bürosu olduğunu hatırlatan Akcagöz, "Sanıyorum yine Emniyet Müdürlüğü'nün bu alanla ilgilenen bir birimi var ama maalesef belki de ciddi bir güvenlik sorunu oluşturabilecek işlerin Samsun'da yaşanması, bir Samsunlu olarak bende endişe uyandırıyor. Yaklaşık 4 yıldır, Samsun'a yabancı bir kültürle iç içe yaşıyoruz. Son olay gösterdi ki, kente yerleşen Arapların ne iş yaptığına karışan olmadığı gibi, denetimleri de yapılmıyor. Madem ki göçmen olarak bu kente geldiler, adaptasyon için her türlü çalışmanın yapılması ve öğrenim çağındaki çocukların eğitim ve öğretiminin devamı için gerekli ve yeterli tedbirlerin alınması gerekirdi" diye konuştu.

ORTALIKTA GEZİYORLAR

Hiç bir sosyo-kültürel alt yapı çalışması yapılmadan göçmenlerin Samsun'a kabul edildiğini belirten Akcagöz, "Vatandaş da ne yapacağını bilmiyor. Şüpheli bir durumu ilgili kurumlara bildirecek olsa, hangi durumun şüpheli olduğu da belli değil. Iraklılar, fesiyle şalvarıyla ortalıkta geziyor. Vatandaş bunların hangisinin kime hizmet ettiğini ne bilsin. Denetim artırılmalı' dedi.