Fortune'da yer alan bilgilere göre Jia Yueting, 13 Aralık'ta Los Angeles'taki çalışanlar için düzenlenen toplantıda Tesla'nın rakibi olarak görülen teknoloji şirketinin yatırım aldığını duyurdu. Ayrıca Yueting, kurumsal stratejilerı hayata geçirebilmek için e örgütsel reformlar yapacağını da paylaştı. Eski çalışanlar ise şirket değerinin yatırım ile birlikte 4 milyar dolara çıktığı iddia ediyor.

1 milyar dolarlık yatırımın kimden geldiği ise belirsiz. Üstelik yatırıma yönelik açıklama, Çin hükümetinin Yueting'i Ping An Securities'e ödeyemediği 73 milyon dolarlık borcu ile kara listeye almasının hemen ardından yapılması ile dikkat çekiyor. Öte yandan şirketin resmi web sitesinde de konuya yönelik herhangi bir basın açıklamasının olmaması dikkat çekiyor.

Fabrika henüz üretime geçmedi

Faraday Future, araç üretimine de zamanında başlayamayacak gibi görünüyor. Zira, şirket Temmuz ayında yaptığı açıklamada Nevada'da yer alan fabrikasının inşaatının sona erdiğini ve Kaliforniya'nın Hanford kentindeki eski bir tesisin kurşun üretim tesisi olarak yenilenmesini planladığını söylemişti. Ancak geçtiğimiz ay Çinli dijital haber sitesi The Paper'dan bir gazeteci fabrikayı ziyaret etmiş ve fabrikada bir güvenlik mühendisi dışında herhangi bir üretim ekipmanı görememişti.

Los Angeles merkezli şirket, 2014 yılında faaliyetlerine başlamıştı. LeEco'nun patronu Jia Yueting'in nakit sıkıntısı yaşadığı için bu yılın başlarında Faraday Future'un projelerinin devamlılığında sorun yaşamıştı.

Yueting'e göre Faraday Future, ilk seri üretimli aracını (FF991) önümüzdeki yılın sonuna kadar teslim etmeyi planlıyor.

KAYNAK:WEBRAZZİ