Havza Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Havza Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Havza Belediye Başkanı Murat İkiz burada yetkililerden bilgililer alarak Havza Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan umut evi sakinlerine yönelik el sanatları kursunu ziyaret etti.

Havza Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ramazan Kaya, merkezin engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çeşit çalışmalarda bulunduklarını belirterek, "Merkez olarak Havza Engelliler Derneği ve Havza Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile engelli kamu personel seçme sınavı hazırlık kursu açılması için çalışmalara başladık. Bunun yanı sıra kamu personeline yönelik işaret dili kursumuzda kısa süre sonra faaliyete başlayacak" diye konuştu.

POZİTİF AYRIMCILIK
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise engellilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek 'Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılması için Havza Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Maddi ve manevi olarak engelli kardeşlerimizin yanındayız. Havza Belediyesi bünyesinde kurulan Havza Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ilçemizde yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına kuruldu ve bu yöndeki çalışmaları artarak devam edecek" şeklinde konuştu.