Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk'ın çılgın planlarından birini sizlerle paylaşmıştık. SpaceX'in son roketi Falcon Heavy'nin test fırlatışlarından birine Tesla Roadster koyacağını söyleyen Elon Musk bu paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Bir çok kişi bunun bir şaka olduğunu düşünüyordu.

Elon Musk Instagram hesabından Tesla Roadster yerleştirilmiş Falcon Heavy'nin içerden görüntülerini paylaşınca gerçek gün yüzüne çıktı. Evet, resmen Elon Musk yeni roketinin testi sırasında Mars yörüngesine göndermek için Tesla Roadster'ı roketin içine koyuyor.

Instagram paylaşımında bazı detaylar da paylaşan Musk, normalde roket kalkış testlerinde beton ve demir blok gibi gerçek kargolara benzeyecek şeyler koyduklarını fakat bu fırlatmada daha ilginç bir şeyler denemek istedikleri için Tesla Roadster'ı da eklediklerini belirtiyor. Daha önce de paylaştığı gibi fırlatma sırasında Tesla Roadster'da David Bowie'den Space Oddity parçasının çalınacağını söylüyor.

Elon Musk'ın da belirttiği gibi bu fırlatmanın bir hüsranla sonuçlanabileceğini ve yörüngeden ayrılmadan milyonlarca parçaya ayrılabileceğini de unutmamak gerekiyor. Böylesine büyük bir teknoloji firmasının yaptığı bu pazarlama çalışmaları gerçekten oldukça etkileyici. Daha önce bir roketin fırlatılması olayını böylesine merakla takip ettiğimi hatırlamıyorum. Ayrıca fotoğraflar da bu olayın etkileyiciliğini oldukça arttırıyor.

Falcon Heavy, 3 Falcon 9 gücünde son model bir roket ve testler başarıyla sonuçlanırsa Elon Musk'ın Mars hayallerini gerçekleştirmesi yolunda önemli bir oyuncu olacak gibi. Fırlatması defalarca ertelenen Falcon Heavy'nin 2018 yılı içerisinde fırlatılacağını söyleyebiliriz fakat henüz net bir tarih paylaşılmış değil.

KAYNAK:WEBRAZZİ