GERGİN MAÇ

Samsun Süper Amatör Futbol Ligi'nde (SAL) Havza Belediyespor ile Karasamsunspor arasında oynanan olaylı maçın etkisi sürüyor. Haftanın en önemli karşılaşmasında kırmızı kartlar havada uçuşurken, saha içindeki gerginlik saha dışına yansımıştı. Kırmızı kart sonrası saha içinde rakibine kafa atan Havzalı Selahattin Aktaş'a, soyunma odası girişinde Karasamsunlu yönetici ve taraftarlar saldırmıştı. Olaylar sonunda Selahattin'in burnu kırılmıştı.

TAKİPÇİSİYİZ

Havza Belediyespor Başkanı Aziz Pekşen, oyuncularına yönelik saha dışındaki yaşanan çirkin olayları şiddetle kınadıklarını belirterek, "Türkiye'nin futbol güzidesi konumunda olan Samsunumuzun, böyle olaylarla futbol terörüne yol açan yönetim, futbol takımı ve de taraftar tiplemelerinin şehrimize ve Türk futboluna leke düşürmektedir. Olayın bütün perde arkasını gün yüzüne çıkartana kadar Havza Belediyespor olarak adli sürecin takipçisi olacağız" diye konuştu.

CEZA İSTİYORUZ

Spor camiasına yakışmayan olayların tekrar yaşanmamasını temenni eden Karasamsunspor Başkanı Aytek Yıldırım, "Rakip takımın futbolcusu, centilmenliğe yakışmayan tavırlar içerisinde bulunup, maçın çığırından çıkmasına neden olmuştur. Karasamsunspor Başkanı olarak yaşanan olaylar nedeniyle tüm spor kamuoyundan özür dilerken, Havza Belediyespor'un olayları tırmanmasına neden olan futbolcu hakkında gerekli soruşturmayı yaparak cezalandırmasını bekliyoruz" dedi.

SELAHATTİN'İN BURNU KIRILDI

Olayların içerisinde yer alan Havza Belediyesporlu oyuncu Selahattin Aktaş'ın burnunun iki yerden kırıldığı açıklandı.

Tugay BAŞSAN