Canik Belediyesi, ilçede hayata geçirdiği dev projelerle çoğu illerle yarışıyor. İlçenin dört bir yanını adeta şantiyeye çeviren belediye, aynı anda 7 dev projeyi yürütüyor. İlçe genelinde çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik birçok proje gerçekleştiren Canik Belediyesi, bunların yanında çevresel, kültürel ve sosyal dönüşümü artırıcı hanım konakları, okul ve cami çevre düzenlemeleri, Canik Millet Cami, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, Oyuncak Müzesi, 15 Temmuz Şehitler Tepesi Sosyal Yaşam Alanı ve Meşe Orman Park projeleriyle dikkat çekiyor.

9 HANIM KONAĞI, 60 CAMİ DÜZENLEMESİ

Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde Dilşad Hatun ile Hatice Hanım Konakları, Gaziosmanpaşa'da Şehit Ayşe Aykaç Hanım Konağı ve Gölalan'da Fatma Hanım Konağı hizmet veriyor. Uludağ, Devgeriş, Gaziosmanpaşa, Kuzey Yıldızı ve Düvecik mahallelerinde ise farklı hanım konakları kadınların hizmetinde. İçinde kurs ve eğitim atölyelerinin yanısıra sıbyan mektepleri de bulunan hanım konakları, bulundukları bölgelerde sosyal, kültürel ve toplumsal dönüşüm sağlıyor. Canik Millet Camisi'ni ilçeye kazandıran belediye, ayrıca bugüne kadar 60 caminin çevre düzenlemesini ve tadilatını gerçekleştirdi.

ŞEHRE DEĞER KATAN PROJELER

Yavuzselim Mahallesi'nde içerisinde konferans salonu, eğitim sınıfları, müzik okulu ve sıbyan mektebi bulunan Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ni son aşamaya getiren belediye, yine Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde Karadeniz'in ilk Oyuncak Müzesi'ni de tamamlayarak açılışa hazır hale getirdi. Turizm projelerine de imza atan Canik Belediyesi Toptepe'de iki farklı projeyi hayata geçiriyor. Şehir yaşayanları, çalışmaları hızla devam eden 15 Temmuz Şehitler Tepesi Yaşam Alanı ve Meşe Orman Park projeleri sayesinde doğayla buluşacak.

İLLERLE YARIŞACAK DÜZEYDE

Hayata geçirdikleri projelerle Canik'in, Karadeniz'in en hızlı dönüşen ilçesi olduğuna dikkat çeken Başkan Osman Genç, şehrin standartlarını yükseltici ve halkın yaşam konforunu artırıcı çalışmalara imza attıklarını söyledi. Aynı anda birçok dev projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Genç, "Rutin belediyecilik hizmetleri ve ufak çapta projelerin yanında bu kadar büyük projeleri aynı anda uygulayacak belediye Türkiye'de çok azdır. Bir ilçe belediyesi olmamıza rağmen çoğu illerle yarışacak düzeyde projelerimiz var. Gerek hanım konakları, cami çevre düzenlemeleri, kültür merkezi, oyuncak müzesi gibi kültürel ve yaşamsal projelerin yanında 15 Temmuz Şehitler Tepesi ve Meşe Orman Park çevresel projeler, şehrimizin yaşam kalitesini artırıyor" dedi.