AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Gülsan Sanayi Sitesi'yle ilgili mahkemeye yapılan istinaf başvurularının reddiyle ilgili değerlendirme yaptı. Sorunu mahkemede çözmek gibi bir dertlerinin olmadığını dile getiren Milletvekili Kurt, temel uzlaşıdan yana olduklarını ifade etti.

ORADA KALACAK HALLERİ YOK

Gülsan Sanayi Sitesi'ne çare bulunması gerektiğini ifade eden Milletvekili Kurt, çözüm arayışı içerisinde olduklarını dile getirdi. Kurt, 'Orada kalacak halleri yok. Bugün kalsalar 3-5 yıl sonra gitmek zorunda kalacaklar. Sanayi esnafının da oradan çok hoşnut olduğunu düşünmüyorum. Biz de bu konunun sürekli içindeyiz ve oraya bir çare bulmamız gerekiyor. Şu anda yoğunlaştığımız nokta; sanayi esnafı arkadaşlarımız için müsait bir yer bulup, oradan taşımak. Hukuki süreç bir şekilde devam eder ama biz bir an önce daha geniş, insani şartlarda oradaki esnafı yerleştirecek bir alan bulmanın peşindeyiz. Bunun için uğraşıyoruz, hukuki süreçler başlar biter. Bu iş mahkemelerde çözülecek değil vatandaşımızla olan ilişkimizi mahkeme çözeceğiz gibi bir derdimiz de yok. Biz otururuz, konuşuruz ve sorunu çözmek için uğraşırız. Mahkeme işin çok farklı bir boyutu, biz temel bir uzlaşı arıyoruz. Gülsan Sanayi Sitesi, 40 yıl öncenin ihtiyaçlarına göre yapılmış, esnafımızı bugün ki şartlara göre bir sanayi sitesine yerleştirmek istiyoruz. Temel bütün amaç bu, yoğunlaştığımız nokta da bu, biz bu arkadaşlarımıza arsa bulamazsak, esnafımızı taşıyamazsak mahkeme 10 yıl ya da 20 yıl sürse ne olur?' şeklinde konuştu.

HAKKANİYETLİ BİR KARAR

Gülsan Sanayi Sitesi'yle ilgili davada, mahkemenin verdiği iptal kararını değerlendiren CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, kararın hakkaniyetli olduğunu dile getirdi. Gülsan Sanayi Sitesi'nde 7 bin insanın ekmek yediğini belirten Zeybek, gelişmeleri adım adım takip ettiklerini ifade etti.

OLAYA SİYASETEN BAKMIYORUZ

'Gülsan Sanayi Sitesi'nin bu hale gelmesinin nedeni Samsun Büyükşehir Belediyesi'dir' diyen Milletvekili Zeybek, Gülsan Sanayi Sitesi'yle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Zeybek, 'Aslında, Gülsan Sanayi Sitesi'nin yeri bugünün şartları göz önüne alındığında şehir merkezinin ortasında kalmış olabilir. Bu konuda Samsun Büyükşehir Belediyesi ilk olarak mülk sahiplerine dükkanlarının gerçek bedelini vermesi gerekiyor. İstimlak ederken, dükkanların gerçek bedeli neyse o verilmeli. Ayrıca Gülsan Sanayi Sitesi için yeni bir yer bulunacaksa Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yeni alanda altyapı ve üstyapı çalışmaları da yapması gerekiyor. Gülsan Sanayi Sitesi'nde 7 bin insan ekmek yiyor, onun için çalışmaların titizlikle yapılması gerekiyordu. Son aşamada hukukun bu şekilde işlemesi ve hakkaniyetli bir karar vermesi son derece doğru oldu. Bu rant için yapılan bir olaydı. Bunun rant için değil şehrin imarı için yapılması lazım. Samsun Büyükşehir Belediyesi, üzerine düşen görevi yerine getirse Samsun'un da gelişmesi hızlı olur. Samsun'un güzelleşmesi için eleştirilerimizi yapıyoruz. Ekonomimiz ne kadar iyi olursa bundan herkes nasibini alacak, bu olaya siyaseten bakmıyoruz. Biz alınan kararları yakından takip ediyoruz, olayı adım adım izliyoruz' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL