Gaziosmanpaşa Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla daha önceden belirlenen noktalara 100 adet yuva yerleştirdi. İlçe genelinde vatandaşların talepleri doğrultusunda belirlenen noktalara yuvaların yerleştirilmesine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Oktay Çağatay'ın yanı sıra öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sokak hayvanlarının kış soğuğunu yaşamadan hayatlarını devam ettirmelerini arzu ettiklerini ifade eden Başkan Usta,'' Her şeyden önce hayvan sevgisinin çocuklarımızla paylaşmak bizleri mutlu ediyor. Kaymakamımız da bir hayvan gönüllüsü olarak çalışmalarda bizimle birlikte yer alıyor. Bu alanlarda başıboş hayvanlarımız dolaşıyordu. Halkımızın bize sitemleri oluyordu. Hayvanları alıp başka bir yere götürmemizi istiyordu. Ancak bu bir çözüm değil. Biz onlara daha düzenli, bakımlı, sağlıklı ortamlar oluşturabilirsek hayvanlar da etrafına zarar vermeyecek bir şekilde hayatlarını devam ettirebilirler diye düşündük. Sokaklarda dolaşan hayvanlarımızın barınacakları, karnını doyuracakları, üşümeyecekleri mekanlar oluşturuyoruz. Şimdi kış yaklaşıyor. Kış soğuğunu yaşamadan hayatlarını devam ettirmelerini arzu ediyoruz. Özellikle çocuklarımızın destekleriyle onların hayvanları sahiplenmeleriyle tüm halkımıza bunu paylaşmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.
Sokak hayvanlarının artık sahipsiz olmadığını belirten bir öğrenci, 'Biz bu soğuklarda sıcak evlerimizde yaşarken onlar dışarıda soğukta titriyorlar. Biz dışarı çıktığımızda montlarımızı giyerek çıkıyoruz ancak onların soğuktan korunabilecekleri bir şey yok. Biz yemeğimizi yerken onlar aç kalıyor. Hayvanlara sahip çıkmamız için barınaklarımız geldi. Barınaklarda artık yem ve su ihtiyaçları karşılanacak. Soğuktan korunacaklar'' diye konuştu.
Yapılan çalışmadan mutlu olduğunu dile getiren bir diğer öğrenci ise, 'Yapılan barınaklar çok iyi oldu. Başkanımız çok güzel bir çalışma yaptı. Teşekkür ediyoruz kendilerine'' dedi.

Gaziosmapaşa Belediyesinden sokak hayvanları için 100 sıcak yuva