Hamsi Festivali'nin açılış konuşmasını KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek yaptı. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun katıldığı festivalde Trabzon'u Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya temsil etti.
Festivalde konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, 'KKTC Karadeniz Kültür Derneği'nin 10.'sünü düzenlediği Hamsi Festivalinde aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doktor Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmak üzere bütün Trabzonlu ve Karadenizli hemşerilerimizin selamlarıyla hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Biz Karadenizliler çok zengin kültüre sahibiz. Dünyanın neresine giderseniz gidin Karadeniz insanımızın lider özelliğine rastlarsınız. Karadenizli hemşerilerimizin girişimciliklerini ve başarılarını biz iftiharla şahitlik etmekteyiz. Kimliğini kaybetmeden muhafaza ederek hem nesline hem milletine örnek olan bütün Karadeniz insanını hepinizin huzurunda saygıyla selamlıyorum, her birinize ayrı ayrı şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Birlik ve bütünlüğü ortaya koyan bu festivalin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek festivale desteklerinden ötürü Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya'ya plaket takdim etti.

Kıbrıs’ta hamsi festivali düzenlendi