Uşak Ticaret ve Sanayi Odası meslek komite, meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile UTSO personelinin katıldığı eğitimi Stratejik Planlama Danışmanı Yüksel Vardar gerçekleştirdi. Vardar, Odaların üye prensibiyle çalışan organizasyonlar olduğunu belirtirken, 'Odalar çalışmalarını üyelerinin ihtiyaçlarını çözebilme, sorunlarını giderebilme ya da beklentilerini karşılayabilme yönünde planlamalıdır. Stratejik plan, o kurumun vizyonuna ulaşmasında yol haritasıdır. Sivil toplum kuruluşları arasında rol model olan odaların stratejik plan çalışmasında odanın tüm organları ve çalışanlarının katkısının bulunması önemlidir' dedi. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın üstlendikleri sorumluluk ve mesuliyetin bilincinde hareketle, bölgeye örnek proje ve faaliyetlerle 2018-2021 yol haritalarını belirleyecek Stratejik Plan çalışmalarını yürütmekte olduklarını belirtti.
Eğitim sonrasında değerlendirmede bulunan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; 'Kurumlar ve meslek odaları devamlılıklarını sürdürmek, kendilerini var olduğu durumdan daha iyi yerlere taşıyacak fırsatları yakalamak, muhtemel tehditlerden korunmak için, geleceğini planlamak zorundadır. Yaşamakta olduğumuz asırda tüm dünyada toplumsal, siyasal, teknolojik ve ekonomik hayattaki hızlı değişim, kurumları ve odaları çok yönlü olarak etkilemektedir. Yeni yaklaşımlar ve uygulamaların hayata geçirilmesi, küresel yarış için bir zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır. Bu konuda ihtiyaçlar sınırsızdır. Stratejik yönetim ve planlama, günümüzde rekabet edebilme gücüne süreklilik ve hızlılık kazandırdığından Odamız, her dönemde stratejik plan hazırlamış ve uygulamıştır' dedi.
Kandemir, Zafer Kalkınma Ajansı teknik desteğiyle hazırladıkları Stratejik Plan çalışmasında; ekonomik, sosyal ve teknolojik alanlardaki gelişmeleri yakinen takip ederek bölgenin ve ülkenin büyümesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

UTSO’da stratejik planlama yönetimi eğitimi