Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Aralık ayı meclis toplantısı, Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda Samsun TSO 2018 yılı tahmini bütçesi görüşülüp kabul edildi.

MURZİOĞLU'NA HEDİYE

Geçtiğimiz günlerde; Samsun'da görev yaptıktan sonra Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'na tayin edilen Tuğgeneral Ercan Yaşin'i ziyaret eden Ulusoy Un Kurucu ve Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy, Yargıtay Onursal Üyesi Kemal Karacan ve beraberindeki 9 kişilik heyet de toplantıda yer aldı. Toplantı öncesi Yaşin'in Şırnak'tan STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'na gönderdiği hediyeyi Ulusoy Un Kurucu ve Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy teslim etti.

ÜYELERİ BİLGİLENDİRDİ

Hediye tesliminin ardından meclis gündemine geçildi. Bütçe görüşmesinin yapıldığı meclis toplantısı öncesi STSO Başkanı Murzioğlu, aralık ayı faaliyetleri hakkında üyeleri bilgilendirdi. Murzioğlu'nun ardından ise STSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, 2018 yılı bütçesini okudu.

2017'DE TASARRUF

Geçen yılki bütçenin 7 milyon 40 bin TL olduğunu belirten Tören, "Gelir bütçesinde şu an itibariyle 8 milyon 467 bin TL'yi yakalamış bulunmaktayız. Yani yüzde 120'lik bir gerçekleşme var. Gider bütçesi ise 4 milyon 990 bin TL. Yani yüzde 70'lik bir gider bütçesi var. Görülüyor ki 2017 bütçesini tasarrufla kapatacağız. Hedeflediğimizden daha fazla bir gelir elde etmiş olduk. Bu da 2018 yılı bütçemizin oluşmasına temel oluşturdu. Sonuç olarak 2018 yılı bütçemiz 8 milyon 720 bin TL olarak onayınıza sunmak istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından yapılan 2018 yılı tahmini bütçesi oybirliğiyle kabul edildi. Daha sonra ise Başkan Murzioğlu, kürsüye gelerek üyelere teşekkür etti.

Barış BUDANOĞLU