AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, TBMM'de bütçe görüşmeleri arasında saha çalışmalarını sürdürdüğü Samsun'da Haber Medya Grubu'na ziyarette bulundu. Kurt, ziyaretinde Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun ve Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir ile bir süre görüşerek gündemi değerlendirdi.

UZUN VE ZORLU SÜREÇ

Kurt, Ankara ve İstanbul'da, Samsun'un yerli otomobil üretimine katkı sunabileceğini anlatmaya çalıştıklarını belirterek, "Şehirde bir gündem oluşturulması önemliydi. En son Havza Ticaret Odası Başkanımız, Havza Kaymakamımız yatırımı yapacak 5 büyük firmadan birisine giderek görüşme gerçekleştirdi. Bu uzun ve zorlu bir süreç. İlk gün de tezlerimizi sunduk. Marmara Bölgesi'ne giden göçün durdurulması için bir yaklaşımımız var, alanımız müsait. Karadeniz insanı bu işte çalışmaya çok gönüllü, otomotiv sektöründe Samsun'da da güzel gelişmeler oluyor. Bunları anlatarak inşallah belli bir noktaya getirmek için çalışıyoruz. Bir şehrin farklı şekillerde anılması ve büyük işlere talip olması, 'Biz bu işin altından kalkabiliriz, biz size bu imkanları sunabiliriz' demek çok çok önemli. İnsanlar Samsun'u başka bir şekilde düşünürken, bir anda 'Samsun'da bu imkanlar da varmış' diyorlar. Samsun'un Karadeniz sanayisinin merkezinde olması bu çalışmayı daha çok anlatmamıza imkan sağladı. Bunları siyasetçilere, bürokrasiye, sanayiciye ısrarla anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. Güzel karşılıklar alıyoruz, bu konuda cesurca da gidiyoruz" diye konuştu.

MEDİCLUST MİLYON DOLARLARA ULAŞACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da onayını alarak çalışmalarına başlayacak olan medikal kümelenme şirketi MediClust'ın çalışmaları hakkında da bilgi veren Kurt, "İlk defa belediye şirketi üzerinden cerrahi aletlerin pazarlaması işine gireceğiz. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz çok ciddi bir inisiyatif aldı ve cesur bir adım attı. Türkiye'de ilk defa yapılan bir şey olacak. Bu cesur adımda yerel hükümet kendi bölgesinin sanayisiyle ilgili pazarlama inisiyatif alıyor. Küçük işletmelerin Çin'deki, Amerika'daki fuarlara katılması veya büyük hacimdeki ihalelere teklif vermesi mümkün değil. Samsun'da ilk defa oluşan medikal kümelenmeyle bu kamu şirketi, küçük şirketlerin adına teklif vererek hem kendisi kazanacak hem de bu işletmelere kazandıracak. Kamuya ait bir şirket olduğu için kalite standartları yüksek olacak, birçok laboravutarlarda ciddi akreditasyonlar yapılacak. Türkiye'de ilk olacak ve güzel işler yapacağına inanıyoruz. Başka illere de örnek olacaktır. Şu anda bu sektörde 60 milyon dolarlık bir hacim var, zaman içerisinde bu hacmin belli bir kısmı MediClust'tan geçecektir. 3-4 yıl içerisinde şirketin de 50-60 milyon civarlarında bir hacme ulaşacağına inanıyorum. Bu şirket hem belediyeye hem de Samsun'a kazandıracak" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER