Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ile ilçe yatırımlarıyla ilgili bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

İlk olarak Havza Muhtarlar Derneği'ne yapılan ziyarette konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü ve dirayetli bir ülke olduğunu söyledi. Kurt, "Dağ ne kadar büyük ise fırtınası da o kadar büyük olur. Türkiye eski Türkiye değil. Önceden rüzgar esse bankalar batar, fabrikalar kapanırdı. Şimdi Türkiye daha güçlü ve güçlü fırtınalar daha artık bizi sarsmıyor" dedi.

İSTİHDAM SORUNU BİTECEK

Havza'da önemli yatırımların hayata geçeceğini ifade eden Kurt, "Artık Havza göç vermesin diye çalışıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımlar başlayınca Havza'da istihdam sorunu kalmayacak. Yılbaşından sonra inşallah fizik tedavi hastanemiz faaliyete geçecek. Bunların hepsi ilçemizin kalkınması için önemli" diye konuştu.

HAVZA'YA ÖNEMLİ KATKI

Kurt ve İkiz ile beraberindekiler, daha sonra yapımı tamamlanan Havza Termal Fizik Tedavi Hastanesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İkiz, "Bu tesis hizmete girdiğinde Havza, termal ve sağlık turizmden aldığı pay artacak ve ilçemize önemli katkılar sağlayacak" ifadelerini kullandı.

RİCALARI EMİRDİR

Heyet, ardından Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yahya Acar'ın Babası Alsan Acar'ı ziyaret etti. Kurt ziyarette, "Toprakları vatan yapan şey uğruna gözünü kırpmadan canını verenlerinin olması. Bugün biz bu topraklarda huzur içinde bayram kutluyorsak ve hayatımızı devam ettiriyorsak, bunu genç yaşta hain kurşunlarla hayatını kaybeden şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimizin geride bıraktıkları bize bırakılan kutsal emanetlerdir. Onların ricaları bizim için emirdir" diye konuştu.