Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Fevzi Demir, Öğretmenevi Kavşağında incelemelerde bulundu. Projede son aşamada olduklarını belirten Demir, 'Projemizde son aşamalardayız. Asfaltlama, peyzaj, aydınlatma çalışmaları da devam ediyor. Yalnız burada kamulaştırma kaynaklı bir problem de devam ediyor. Öğretmenevi Kavşağından dönüp, hastane yönünde giden yolumuzda, kamulaştırma problemi ile karşı karşıyayız. Bu da projemizi engelliyor. Mahkeme de 3-4 ay gibi bir süredir devam ediyor. Ocağın 4'ünde 6.duruşması görülecek' dedi.
Projede kamulaştırmanın beklendiğini söyleyen Demir, '60 metrekarelik bir alanda kamulaştırma yapılamadığı için projedeki çalışmalar da devam edemiyor. Kısa bir sürede bu projeyi hizmete açabilecek durumdayken, bu kamulaştırma sorunu yavaşlatıyor. İmar planında burası yol, bu vatandaş gitse evini yenileyecek olsa, ruhsatlandıracak olsa, burayı zaten terk etmesi gerekiyor. Bilirkişi raporunda 32 bin lira gibi bir değer kaybı görülüyor. Bu yolun yapılması ile bu evin değeri kayıp mı oluyor? Aksine burada bir değer artışı var. Bizde kamu kaynaklarını bu şekilde heba etmek istemiyoruz. Kurumumuzca bilirkişi raporlarına itiraz etmek durumunda kaldık. Dördüncü kez bilirkişi raporu hazırlandı. Şu an 175 bin lira gibi rakam telaffuz ediliyor. Büyükşehir Belediyesinin cebinden 175 bin lira yani bu paranın çıkması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi de kamu yararını gözettiği için bu duruma itiraz ediyor. Mahkeme süreci de devam ediyor. İnşallah 4 Ocaktaki mahkeme de sonuç alınırsa, ocak ayının 20'si gibi biz bu projemizi Manisa'nın hizmetine sunacak duruma geliriz' ifadelerini kullandı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün çalışmaları takip ettiğini sözlerine ekleyen Demir, 'Çalışmalarda herhangi bir aksaklık söz konusu değil. Sadece kamulaştırma durumundan dolayı bir gecikme söz konusu. Bunu da kamuoyunun bilgilerine arz etmiş olalım. 4 Ocaktaki mahkeme sonuçlanacak olursa, 15-20 gün gibi sürede burası bitecek. Hukuki bir süreç, Manisa Büyükşehir Belediyesi veya yüklenici firmanın elinde olan bir şey değil. Projenin fiziki gerçekleşmesi yüzde 95. Hastane yönüne giden 60 metrekarelik alanın kamulaştırması yapılırsa, Manisa'ya güzel bir kavşak projesini kazandırmış olacağız' diye konuştu.

Öğretmenevi kavşağı kamulaştırma bekliyor