Türk Eğitim Sen Nazilli Temsilciliğinin düzenlediği 'Başarı ve motivasyon' konulu seminere konuşmacı olarak katlan yaşam koçu Hacer Bülbül, yaklaşık 2 saat süren programda başarı ve motivasyon üzerine yapılan çalışmaları değerlendirdi. Bülbül, özellikle son günlerde ilginin arttığı ve bilgi talepleri geldiği için yaşam koçluğu, eğitim ve öğrenci koçluğu hakkında da kapsamlı bilgiler vererek; 'Eğer hedefiniz belli değilse gideceğiniz yol belli değildir. Öncelikle kendi hedefinizi belirlemeniz gerekiyor. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Hedef belli değilse nasıl gittiğinizin hiçbir önemi yok. Önce kendinize inanmakla başlayın. En önemlisi de sevgi. Öncelikle sevmekle başlayın. Önce kendinizi, sonra herkesi sevin diyorum. Bu işte en büyük amacım Türkiye'de herkesin kalbine dokunabilmek ama özellikle öğrencilerin kalbine dokunmak istiyorum. Vatanımızı, milletimizi gençlere emanet edeceğiz. Bizden sonraki nesilin kalitesini biz belirliyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında seminerler veriyorum. Haftada en az 2 defa farklı şehirlerde 300-400'er kişilik gruplara konferans veriyorum. Çünkü ne kadar kalbe dokunabilirsem o kadar başarıya ve huzura yakın oluyorum. İnsanların bakış açılarını değiştirip farkındalık yaratıp kişilerin kendilerini tanımalarını sağlıyorum' dedi.

Çocuklarınızın her istediğini yapmayın
Bülbül, çocukların ailelerinden istekleri üzerinde de konuşarak, 'Türkiye'nin başarılı olması için şu an yetişen neslin her istediğinin yapılmaması gerekiyor. Çünkü çocuklar ileride sürekli istedikleri yapıldığı için doyumsuz, umutsuz ve mutsuz oluyorlar. Ödülle çocuklarınızı cezalandırıyorsunuz. Sağlıklı evlatlar yetiştirin. Sağlıklı ebeveynler olun. Çocuğunuz pes edene kadar siz sabredeceksiniz. Eşler arasında ortak karar alınmalıdır. Zıt hareketler sağlıksız çocuğa yol açıyor. Anne baba saygısızca davranıyorsa birbirlerine, çocuklar bundan olumsuz etkileniyor. Evlilikler mutsuzsa, zıt hareketler oluşuyorsa, lütfen çocuk sahibi olmayın' dedi.
Teknolojiyi iyi kullanamıyoruz
Teknolojiyi kullanmayı da anlatan Bülbül, 'NLP'de şunu söylüyoruz; televizyon gerçekten beyindeki nöronların çalışmasını engelliyor. Hayalinizi elinizden alıyor. Başka, seyrettiğiniz hayatların içerisine girmeye çalışıyorsunuz. Televizyon izlemek yerine kitap okuyun. Çocuklarınıza bu şekilde model olun. Biz televizyon ve teknolojiyi iyi kullanamıyoruz. Kitap okuyun. Kitap okumayı alışkanlık haline getirin. Kitap okumayı çocuklarınıza ve öğrencilerinize kazandırın. Çünkü kitap okurken insanın hayalgücü artıyor. Kitap okurken hayal kurabiliyorsunuz. Çocuklarınızla sohbet edin. İnsanların kalpleri birbirine uzak olmasın. Kalplerinizin iç içe olması için aile bağlarınızı konuşarak güçlendirin. Önce kendinizi geliştirin' dedi.
Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün'ün, Türk Eğitim Sen Nazilli Temsilcisi Olgun Ergün ile birlikte izlediği programın sonunda soruları da cevaplayan Hacer Bülbül, kendisini izlemeye gelen öğrencilerle sıcak sohbetler ederek gönüllerini aldı.

Yaşam koçu Hacer Bülbül; “Televizyon izlemek yerine kitap okuyalım”