Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, MMO'nun kuruluşunun 63. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen geceye katılarak makine mühendisi olan meslektaşları ile bir araya geldi. Gecede meslekte 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45 ve 50. yılını dolduran makine mühendislerine de plaket verildi. Plaket alanlar arasından Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel de yer aldı. Meslekte 40 yılı geride bırakan Öncel plaketini AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt'un elinden aldı.

Gecede ilk konuşan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, 'Odamız gelişmiş, üretmiş, büyümüş ve güçlenmiştir. Bizler de şube olarak bu çabaya destek olmaktan daima gurur duyduk' ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz makine mühendisi olmaya nasıl karar verdiğini anlatarak, 'Makinacılığımla hep iftihar ettim. Bugün eğer Samsunumuza hizmet ediyor isek hep gurur duyduğum mesleğimin sayesinde' diye konuştu.

'SANAYİ TOPLUMU OLMAK ZORUNDAYIZ'

Türkiye'nin 43 yıldır bir sanayileşme mücadelesi olduğuna vurgu yapan Yılmaz şunları söyledi: 'Geçmişte makine mühendisliğini seçerken Türkiye önümüzdeki 30 sene içerisinde sanayileşecek. Bugün neredeyiz. Hala daha cebimizdeki 100 liranın 23 lirasını sanayiden, 60 lirasını hizmetler sektöründen geri kalanını da tarımdan kazanıyoruz. Ülkemizin sanayiden kazandığı payı büyütmesi gerekir. Üretmek ve ürettiğimizi ihracata dönüştürerek bir sanayi toplumu olma yolunda çok daha fazla çalışmalıyız. Bunun için de siz meslektaşlarım olan makine mühendislerine çok iş düşüyor.'

Konuşmaların ardından meslekte onur yılarını dolduran üyelere plaketleri takdim edildi.