Giresun Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Topluluğu (RDET) tarafından Rusya'nın Trabzon Başkonsolosluğu'na ziyaret gerçekleştirdi. Topluluğun kurucusu Adem Usta, Akademik Danışmanı Dr. Serdar Bulut, Topluluk Başkanı Elgün Memmedov ve Başkan yardımcısı Havva Avcu ve Öğretim Görevlisi Mehmet Akif Kara'nın katılımlarıyla ikili ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği hususunda Başkonsolos Valery Tikhonov ile görüş alışverişinde bulunuldu.
RDET'in yaptığı faaliyetlerden aktarılmasının ardından Başkonsolos memnuniyetini dile getirerek bu tür faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yaptı. İlişkilerin geliştirilmesi bağlamında eğitim ve kültürel faaliyetlerde her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.
RDET Akademik Danışmanı Dr.Serdar Bulut, yaptığı açıklamada 'Rusya ile ülkemiz arasındaki ilişkiler çok köklü bir geçmişe dayanmaktadır. Biz sadece dil ve edebiyat alanında değil bir çok alanda sizinle birlikte, sizlerin desteğiyle işbirlikleri gerçekleştirmek istiyoruz. Rusya'dan Türkiye'ye gelen öğrenci sayısını arttırmak, akademik işbirliğini geliştirmek, öğrenci etkinlikleri düzenlemek istiyoruz. Bu konuda hep birlikte bu işlerin üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum' dedi.
Görüşme sonunda 2018 yılında birlikte yapılacak projeler için adımlar bir dizi adımlar atıldı. Başkonsolos Tikhanov, en kısa zamanda Giresun Üniversitesi'ni ziyaret edeceğini belirtti.

Giresun Üniversitesi’nden Trabzon’daki Rusya Başkonsolosluğu’na ziyaret