Belediye binasında yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanan ve tanıtılan yassı semaver resmen Vezirköprülü oldu. Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis semaverci esnafı ile toplanarak yassı semaverin ilçede kalıcı olması için çalışma başlattıklarını, uzun bir uğraşı sonucu ilçe adına tescillenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, semaver üretimi ile ilgili gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Vezirköprü'nün sembolü olan semaverin geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydeden Edis, belediye olarak semaverin Coğrafi İşaret Tescil Belgesi'ni aldıklarını, fabrikasyon üretimi ile daha seri üretilerek ilçe ekonomisine ciddi katkı sağlanacağını kaydetti.
2018 yılında semaverin fabrikasyon üretiminin ön plana alınacağı ilçede 3 semaver imalatı yapan ve 8 de satan esnaf olduğu önceki yıllara göre semaver esnafında azalma olduğu belirtildi. İlçenin değerlerine sahip çıkılmasına dikkat çeken ve Vezirköprü semaveri hakkında bilgi veren semaver ustaları Sebahattin Aktaş ve Mustafa Ersoy, yassı semaverin kullanışlı olduğunu, taşımasının kolay olduğunu, kısa sürede kaynadığını, kalaylı sacdan yapıldığını, kalayın suyu yumuşatıp suyun kirecini aldığını, çayın lezzetli olduğunu anlattılar.
İlçe girişine artık Vezirköprü'nün sembolü olan semaver maketi yapılacağı kaydedildi. Tanıtım toplantısına belediye meclis üyeleri ve semaver işi ile uğraşan esnaflar katıldı.

"Vezirköprü semaveri" tescillendi