Ladik'in doğal, kültürel ve tarihi potansiyellerini canlandırıp, turizme kazandırmak amacıyla çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Ladik Gölü'ne yapılan kuş gözlem kulesinin belediyeye devri için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ile biraraya geldi.

40 KUŞ TÜRÜ LADİK'TE

Başkan Özbalcı, şehrin önemli turizm alanlarından Ladik Gölü'nün, başta turna balığı olmak üzere lezzetli balık türlerini barındırdığını ve üzerinde yüzen ot köklerinden oluşan adacıklarıyla birçok kuş türlerinin yuva yaparak üremelerine imkan verdiğini söyledi. Özbalcı, "Gölümüzde yüzer ve dönen adalar bulunuyor. Gölde barınan birçok kuş, üreme alanı olarak buraları kullanıyor. Bu zamana kadar Ladik Gölü'nde yaklaşık 40 kuş türü gözlendi. Gece balıkçılı, alacabalıkçıl, karaleylek, yeşilbaş, yeşil düdükçün bunlardan bazıları. Göl ve çevresindeki kuş zenginliğinin ve çeşitliliğinin oluşturduğu bu güzelliğin tanıtılması, araştırmacıların ve doğal sit alanına gelen ziyaretçilerin daha rahat ve güvenli gözlem yapabilmesi maksadıyla da Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından Ladik Gölü-Kilise Tepe alanına 13,70 metre yüksekliğinde ahşap kuş gözlem kulesi yapılıyor. Daha önce gölümüzü turizme kazandırılabilmek için hazırladığımız birçok projeyi ilgili kişilere ve kurumlara sunmuştuk. Amacımız; Ladik Gölü'nün doğal dengesinin korunarak, turizme kazandırılması ve ilçemize bir kaynak olması. Projemizde yer alan' Ladik Gölü Ziyaretçi Merkezi ve Kuş Gözlem Kulesi' yapımı da bunlardan birisiydi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz de bu konuya el atarak kulemizi inşa ediyor. Ladik Belediyesi olarak kulenin turizme kazandırılması için devrini alıp, işletmeciliğini yapacağız. İlçemize ve Samsunumuza hayırlı olsun' diye konuştu.

ÖNEMLİ TURİZM ALANI

Ladik Gölü'nün tabiî güzelliği, etrafının ağaçlarla çevrili olması, insanı dinlendiren temiz havası ile ilçenin önemli bir turizm alanı olduğunu ifade eden Bölge Müdürü Kılınçer ise, dış yapısı tamamlanan kulenin iç dekorasyonu ve çevre düzenlemesi bittiğinde hizmete gireceğini ve yeri Ladik Belediyesi'ne devrederek, belediyenin işletmeciliğini yapacağını dile getirdi. Kılınçer, ziyaret anısına Başkan Özbalcı'ya göl manzaralı tablo hediye etti.