Haber Radyo'nun sevilen programlarından Dönence'de, 2007 yılında kaybettiğimiz ünlü ses ve sinema sanatçısı Yıldıray Çınar'ı stüdyo konuklarıyla birlikte anarak özel bir yayına daha imza attı. Kaan Ali Kolcuoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Dönence'nin stüdyo konukları THM sanatçısı ve koro şefi Halit Ateşli ile THM sanatçılarından Metin Erten oldu.

ANMA PROGRAMINA DAVET

Dönence programında stüdyo konukları Yıldıray Çınar'ın türkülerini seslendirerek dinleyicilere kah keyifli kah hüzünlü anlar yaşattı. Çınar'ın yeğeni olan Metin Erten, onunla geçirdiği zamanlarda, "Sanatçı kelimesinin karşılığını bizzat dayımda gördüm" diyerek anılarını paylaştı. Dayısından kalan mirası yaşatmak için Yıldıray Çınar Anı Evi açtığını dokuz yıldır sayısız ziyaretçi ağırladıklarını söyleyen Erten, "14 Nisan Cuma akşamı Büyükşehir Sanat Merkezi'nde yapılacak anma etkinliğine herkesi davet ediyorum" dedi.

Programda, 'Çarşamba'yı sel aldı' türküsü başta olmak üzere çok sayıda unutulmaz eser seslendirildi.

Samsun doğumlu ve hayatının büyük bir bölümünü Samsun'da geçiren Yıldıray Çınar, ALS hastalığı nedeniyle 29 Mayıs 2007'de hayatını kaybetmişti. 54 sinema filmine imza atmış, 12 altın plak sahibi olan Çınar, yurtdışında gurbetçilere de verdiği konserlerle biliniyor.

Kübra ŞENOCAK