Bu sezon hamside istenilen verimi alamadıklarından yakınan balıkçılar yılbaşından sonra Gürcistan ve Rusya sularından gelecek hamsiye umut bağladıklarını belirtirken, Ege'de son günlerde artan hamsi avına rağmen Ege hamsisine bölgede rağbet olmadığını ifade ettiler.
Ege'den gelen hamsinin lezzet bakımından Karadeniz hamsisini yerini tutmayacağını belirten vatandaşlar ise Karadeniz hamsisinden hiç zaman vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.
Trabzon'da 45 yıldır balıkçılıkla uğraşan Köksal Dölek, bu sezon hamside umduklarını bulamadıklarını artık yılbaşından sonra Gürcistan ve Rusya'dan gelecek hamsiye umut bağladıklarını belirterek, 'Bu sezon hamsi, beklentimiz gibi geçmedi. Topu topuna 1 ay kadar hamsicilik oldu. Dolayısıyla hamsi de olmayınca tezgahımı sürekli açamadım. Artık yılbaşından sonra Rusya ve Gürcistan'dan gelecek olan hamsiye bakacağız. Buralardan gelecek hamsi ne kadar bol olsa da fiyatı 10 TL'nin altına düşeceğini tahmin etmiyorum. Hamsi oralarda kıyılara vurmuş vaziyette. En azından oralardan gelen hamsi tezgahlarımızı daha da şenlendirir' dedi.
Son günlerde Ege'den gelen hamsinin hiçbir zaman Karadeniz hamsisinin lezzetini tutmayacağını kaydeden Dölek, 'Lezzet bakımından Trabzon hamsisini hiçbiri tutmaz. Ege'den gelen hamsiden ne olur? bizim hamsimizin lezzetini hiç zaman tutmaz' diye konuştu.
Balıkçılardan Yakup Bektaşoğlu da vatandaşın kendilerinden sürekli hamsiyi sorduğunu ifade ederek 'Vatandaşımız bu sezon sürekli hamsi hamsi diye söylendi. Zaten başka alternatif yok. Şu an beklemedeyiz. Ayın ikisinden sonra Gürcistan ve Rusya'dan gelecek hamsiyi bekliyoruz. Son günlerde Ege'den az da olsa hamsi geldiğini duyduk. Ege'nin hamsisi buranın hamsisini tutmaz. Bizimki bildiğin ilaç' ifadelerini kullandı.
Vatandaşlarda bu sezon hamsinin pahalı olması yüzünden fazla yiyemediklerini belirtirken, 'Yerli hamsiyi tercih ederiz. Kesinlikle Karadeniz hamsisi. Bizin hamsinin tadı başka. Bu sene yiyemedik inşallah seneye yeriz ' dediler.

Karadeniz’de Ege hamsisine rağbet yok gözler yılbaşından sonra Rusya ve Gürcista