2018'e sayılı saatler kala henüz yılbaşı bileti almayan vatandaşlar bayilerin ve seyyar satıcıların yolunu tuttu. Biletler büyük oranda biterken, bayiler önünde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşların sahte biletten korktukları için bildikleri bayilerden bilet aldığını söyleyen biletçi Mehmet Dere, "Bilet fiyatları, geçen seneyle aynı olduğu için cazip geldi. Ben büyük ikramiyeyi kazanan insanların ekonomiye katkı yapmalarını tavsiye ediyorum. Umarım büyük ikramiye Samsun'a çıkar ve halkımız yararlanır" şeklinde konuştu.

İŞSİZLİK ŞANS OYUNLARINA YÖNLENDİRİYOR

Dünyada çok fazla savaş, terör olayı ve ekonomik krizin yaşandığını söyleyen Dere, "Dünyada çok fazla kriz yaşanıyor, sanırım insanlar da bundan etkilenip şans oyunlarına yöneliyor. Türkiye'de de işsizlikten dolayı yönelim çok. Bizden bilet alanların çok fazla hayali var, yardım yapacaklarını söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

PARAYLA HAYAL ALIYORUZ

Bu zamana kadar her sene bilet aldığını söyleyen Yüksel Çakır ise "
Her sene bilet alıyordum, çıkmadığı için bu sene almadım. İnsanlar para verip hayal satın alıyor, ben çevremde ikramiye çıkan kimse görmedim" dedi. Büyük ikramiye çıkması halinde en büyük isteğinin Samsunspor'a başkanlık yapmak olduğunu söyleyen Salim Ayrancı ise, "Büyük ikramiye çıkarsa Samsunspor'a başkan olup siyasetin elinden kurtaracağım. Samsunspor'un 57 milyon lira borcu var, o borcu öderim, kalan 4 milyon lira ile Samsunspor'a transfer yaparım" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR