Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi'nde hasta kabulüne başlayan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. S. Savaş Yürüker, kendi alanında önemli bilgiler paylaşarak Genel Cerrahi Kliniği'nde mide ve bağırsak hastalıklarından, kolon ve rektum hastalıklarına kadar bir çok değişik sağlık problemlerinin tanı ve tedavilerinin başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Genel Cerrahi Kliniği'nde meme, gastrointrestinal, Mide- Bağırsak, Fıtık, ileri laparoskopik cerrahi ve girişimsel endoskopi, cerrahi Beslenme gibi alanlarda meme hastalıkları, mide Hastalıkları, karaciger - safra yolları ve pankreas hastalıkları, kolon ve rektum hastalıkları, anal bölge hastalıkları, karın ve kasık fıtıkları, tanısal ve tedavi edici endoskopik girişimler, enteral beslenme girişimleri tanı ve tedavilerinin yapıldığını ifade eden Doç. Dr. S. Savaş Yürüker, erken teşhisin hayat kurtardığını söyledi.

Doç. Dr. Yürüker, "Erken tanıda tedavi daha kolay ve daha başarılıdır. Ancak erken tanı için sadece sağlık kuruluşlarının çabaları yetmez; mutlaka toplumun da katılımcı olması, düzenli kontrol ve şikayetleri olduğunda ertelemeden doktora başvurmaları gerekir" ifade etti.