Aydın Doğan Spor Salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, eşi Gülsen Çimen, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından sahne alarak Mekke'nin fethini şiirin diliyle anacaklarını kaydeden ünlü şair Erzincanlı, Mekke'nin fethinin yılbaşına denk gelmesiyle ilgili şu yorumda bulundu: 'Ramazan'ı her yıl aynı gün tutamazsınız. Çünkü ibadettir. Ama Mekke'nin fethini anma adına bir araya gelme ibadet değil ameldir. Amelin de zamanı olmaz.'
Bir yılın muhasebesini yapma adına yılın sonunun bir mümin için önemli olduğuna değinen Erzincanlı, 'Kula düşen sadeliktir. Kula yakışan tevazudur. Mekke'nin fethi bize tevazuyu, zaferin, her şeyin Allah'tan olduğunu, böbürlenmemeyi, kibirlenmemeyi de ders verir' diye konuştu.
Naatlarıyla salonda bulunanlara duygu dolu bir gece yaşatan Erzincanlı'ya programın sonunda Belediye Başkanı Ercan Çimen ve AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse tarafından plaket takdim edildi.
Burada vatandaşlara seslenen Başkan Çimen, Mekke'nin şehirlerin anası, Kabe'nin de yeryüzündeki bütün Müslümanların kıblesi olduğunu belirterek, 'Mekke'nin fethinin önemini gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Bu fetih öyle anlamlıdır ki, Müslümanlar zorla çıkarıldıkları Mekke'yi hiç silah kullanmadan, bir damla kan akıtmadan 8 yıl aradan sonra teslim almışlardır. Fethin bu kadar kolay olmasının sebebi Allah Resulü'nün ve Müslümanların insanların gönlünü fethetmesidir. Müslümanlar zulme uğrasa da sıkıntıya düşse de Allah onların yanındadır' dedi.
Mekke'den sonra yeryüzünde ki en eski şehir olan Kudüs'ün 100 yıldır işgal altında olduğuna değinen Çimen, şöyle konuştu: 'İnşallah bu işgal sona erer. ABD'nin Kudüs'e yönelik aldığı yanlış karar sonrası Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul'da toplandı ve Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ilan edildi. Kudüs İslam'ındır. Bunu kimse değiştiremeyecek. Peygamberler şehri olan Kudüs'ün hakimiyeti ve yönetimi sadece ve sadece hak ve adaleti üstün tutanlarda kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Mekke'nin fethinin yıldönümünü kutluyor, tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum.'

Gümüşhane Belediyesinden Mekke’nin fethi programı