Bir kafede Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi ve üyeleriyle bir araya gelen Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, turizm konusunda değerlendirmelerde bulundu.

'Korumalı Turizm Mastır Planı acil olarak ele alınmalı'
Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, 'Bizim derneğimizi kurduğumuz günden bu yana Korumalı Turizm Mastır Planı üzerinde çalışmalarımız oldu. Bununla ilgili en canlı örneğini Erenyurt Mahallemizde bulunan Erenyurt Şelalesi'nde yaşadık. Böyle bir plan oluşturulamadığı için ve burası koruma altına alınamadığı için birçok kazı çalışması ile tahrip edilmiş durumda. Ben bunu acı bir tecrübe olarak nitelendiriyorum. Bununla ilgili DSİ'den alınan resmi izin ile maalesef vahşi bir kazı yapıldı. Bu kazı ile şelalenin yüzde 50'si yok edilmiş durumda. Bizim burada yetkililerden istediğimiz en azından mevcudun korunmasıdır' açıklamasını yaptı.
w
'Ünye tarihi ile özel bir yer'
Başkan Sobi Ünye'nin tarihi ve yaşayan miraslarıyla özel bir yer olduğunu da ifade ederken, 'Ünye Kalesi yeniden keşfedilmeyi bekleyen yer, burada belediyemiz tarafından yapılan çalışmaların neticelendirilmesi ve turizme kazandırılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Çünkü Ünye'ye gelen insanların ilk sordukları ve görmek istedikleri yer Ünye Kalesi'dir. Ünye'nin güneye açılan kapısı Ünye-Akkuş-Niksar yolu. Bu kanayan yaramız. Yıllardan beri bu yolun yapılmasını bekliyoruz. İnşallah 2018 yılında bir çalışma yapılarak burası iyileştirilir. Ünye Çamlığı bizim için Ünye'nin sinir ucudur. Ayenikola, Athanı, Asarkaya, Çet Dağı, Uzun Kum Ünye'nin en gözde yerleridir. Bu kapsamda buralardaki çalışmalar Ünye turizmi açısından oldukça önemlidir' diye konuştu.

'Ünye-Niksar yoluna 2018'de müdahale edilecek'
Ünye'nin çevre il ve ilçelerle ulaşımını kolaylaştırmak adına çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, 'Ünye'de doğalgaz çalışmaları, arıtmalar, alt yapı çalışmaları turizm açısından oldukça önem kazanan turizm alt yapısıdır. Biz Ünye'nin tarihine yönelik belediyemiz ile çalışmalar yürütüyoruz. Kefeli Han, hamam, Kültür Yolu bunlardan bir kaçı. Ancak turistlerin Ünye'ye ulaşımını da kolaylaştırıcı çalışmaları da takip etmemiz gerekiyor. Ünye-Niksar yolu bu konuda önemli bir yere sahip. Bu yolun iyileştirilmesiyle ilgili her platformda gündemde tutuyoruz. Sayın Bakanımız Numan Kurtulmuş bizzat konuyu Ulaştırma Bakanımız ile görüşerek hallolması için taleplerini ilettiler. Valimiz ve siyasetçilerimizle o konunun sürekli takipçisiyiz. 2018 yılında bununla ilgili olumlu müspet gelişmeler yaşanır temennisi içerisindeyiz. Dere Yolu ile ilgili de o tamamen dev proje, 2018 yılı içerisinde projesi tamamlanıp artık yapımı ile ilgili olarak ihale safhasını beklemek üzere karayollarına teslim edilecek. O proje ile ilgili 2018-2019 yılları arasında somut gelişmeler bekliyoruz' şeklinde konuştu.

'Tokat'ta Ünye Günleri yapılacak'
Yeni yılı turizm açısından da değerlendiren Kaymakam Güney şöyle devam etti: '2017 yılına göre 2018 yılı Ünye'de turizm açısından daha verimli geçecektir. Bizler turizm yarışında var olacak. Ünye Belediyemiz, Ünye Ticaret ve Sanayi Odamız, Borsamız, İstanbul Dernekler Federasyonumuz ve Ünye Turizmciler Derneğimiz ile işbirliği içinde yeni yılın dördüncü gününü Tokat Valiliğimizi ziyaret edip, Tokat Ticaret ve Sanayi Odamızla Tokat'ta Ünyeliler Günü etkinliği düzenleyeceğiz. Ben bu etkinliğin de turizme katkı sağlayacağına inanıyorum.'

'Karavan Park Sahilköy Plajı'na kurulacak'
Ünye'de yapılan bir çalışmaya da dikkat çeken Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, 'Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından karavan parkı projesi ihalesi yapıldı. 6 ay içerisinde hizmete girecek. Bölgede çokça ihtiyaç olan bu önemli yatırım çok da rastlamadığımız bir proje. Bisiklet, park yeri, çadır alanlarıyla karavan park Ünye turizmine katkı sağlayacaktır. Buradan şunu da belirtmek istiyorum. Bu alan yalnızca karavan park olarak hizmet vermeyecek aynı zamanda vatandaşlarımız da kumsalı ve denizi yine ücretsiz kullanabilecek. Denizlerimiz anayasa gereği vatandaşlarımızın ücretsiz kullanımına açık alanlardır. İşletme tarafından kiralanmış olması vatandaşlarımızın giriş-çıkışına engel değildir' ifadelerini kullandı.

Güney: “Ünye-Niksar yoluna bu yıl müdahale edilecek”