Yüzmeyi çok sevdiğini, serbest, kelebek, kurbağalama ve sırtüstü stillerinde yüzdüğünü ifade eden Alperen Menç, 'Hedefimiz önce Avrupa, Dünya ve olimpiyat yarışları' dedi. Geçtiğimiz yıl elde ettiği Türkiye şampiyonluğunda yaşadıklarını da anlatan Menç, 'Türkiye şampiyonluk yarışına gittiğimde başta heyecanlıydım. Yarış öncesi dua edip heyecanlanmamaya çalışıyorum. Yarışlara çok iyi hazırlanıyorum' diye konuştu.

'Normal çocuklar her yerde spor yapabilir'
Öğrencisi Alperen Menç ile bir şeyler başarmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden antrenör Semra Karayılanoğlu, normal çocukların her yerde spor yapabileceğini özel çocukların ise böyle bir imkanları olmadığını ifade etti.

'Özel çocuklar için yüzme branşı ideal'
Özellikle down sendromu, otistik hastalığı olan özel çocukların suyu çok sevdiğini belirten Karayılanoğlu, 'Enerjilerini boşaltmaları açısından yüzmenin büyük bir avantajı olduğunu düşünüyorum. Çok fazla enerjileri var ve bunu normal hayatta atmaları çok zor. Havuz deşarj olmaları açısından çok iyi' dedi.

Başarının sırrını anlattı
Down Sendromlu Alperen Menç ile bu başarıyı nasıl yakaladıklarını anlatan antrenör Semra Karayılanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Alperen ile 2 yıl önce tanıştık. Onun güzelliği, hayata bakış açısı aramızda çok özel bir bağ oluşturdu. O bana, ben ona çok şey öğretiyorum. İlk tanıştığım Alperen ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Algısı açıldı. Bir hareketi ben ona defalarca söylediğim zaman uygulardı. Şimdi ise hemen komutu alıyor ve hareketi uyguluyor. Bu tür rahatsızlığı olan çocuklar için yüzme en ideal spor dalı.'

Alperen ile büyük hedeflere
Alperen Menç ile birçok organizasyonda şampiyonluk hedeflerini olduğunun altını çizen Karayılanoğlu, 'Ailelerden isteğim; mümkün oldukça çocuklarına çok korumacı yaklaşmasınlar. Özgüvenli yaklaşsınlar ve çocukların özgüvenleri artsın. Bizim Alperen ile hedeflerimiz çok büyük, Avrupa, Dünya ve olimpiyatlarda başarı elde etmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye Şampiyonu oldu. Beni çok şaşırtan bir performans sergiliyor. Antrenmandaki Alperen ile yarışlardaki çok farklı. Ben çok mutluyum. Onu çok seviyorum' diye konuştu.

Ferhat Menç: 'Ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracak'
Türkiye şampiyonu Alperen Menç'in babası Ferhat Menç ise 2 yıl önce antrenör Semra Karayılanoğlu ile tanıştıklarını ve o güne kadar çocuğunun yüzme sporu hakkında bir şeyler bilmediğini dile getirdi. Hayatta en büyük şanslarının Semra hoca ile tanışmak olduğunu belirten baba Ferhat Menç, 'Alperen onun sayesinde 4 bölge ve 1 Türkiye şampiyonluğu elde etti. Alperen, inşallah Avrupa ve Dünya şampiyonluğunda ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırarak ülkemizi temsil edecek' diyerek sözlerini noktaladı.

Down sendromlu Alperen’in başarı hikayesi