Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı seçimlerinde aday sayısı üçe yükseldi. 7 ocak pazar günü gerçekleşecek olan kongrede, mevcut il başkanı Tufan Akcagöz, önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Suat Binici'den sonra adaylığını açıklayan son isim 32 yıl kamuda elektrik mühendisi olarak çalışan ve başta KESK ve EMO olmak üzere birçok sivil toplum örgütünde görev alan Metin Telatar oldu. Telatar, Samsun İl Başkanlığında adaylık açıklamasını gerçekleştirdi. Toplantıya, Alaçam, Asarcık, Bafra, Ladik, 19 Mayıs, Yakakent ilçe başkanlarının yanı sıra, önceki dönem il başkanı Mehmet Atalay da katıldı.

PARTİDEKİ BÖLÜNMEYİ ORTADAN KALDIRACAĞIM

CHP ilçe başkanlarının kendisine il başkanlığı gibi onurlu bir görevi teklif ettiğini söyleyen Telatar, "Bundan geri duramazdım o yüzden evet dedim. Hepinizin bildiği gibi Türkiye, sömürünün, baskının, zulmün, hukuksuzluğun, her türlü ayrıştırmanın yaşandığı karanlık bir korku imparatorluğu tarafından kuşatıldı. İnsanlar umutla CHP'den iktidar bekliyor. Bu umuda karşı sorumluluğumuz var. Bu nedenle kongreler sonucunca toplumda sinerji yaratmamız zorunlu. Kongreler sonucunda toplumda iktidar inancı oluşturamazsak 2019'daki seçimlerde başarıdan söz etmemiz mümkün değil. Ben bu umuda talip oldum. Partimizdeki bölünme ayrıştırmayı ortadan kaldırarak, 2019 seçimleri için birlik içerisinde kararlı mücadeleye talibim. Partili bütün arkadaşlarım dostumdur, yol arkaşımdır. Onlarla karşılıklı mücadele etmeye değil, onlarla birlikte bu korku imparatorluğunu yıkmaya talibim" diye konuştu.

PARTİYİ YÜZÜSTÜ BIRAKMAM

Partiyi seçime hazırlamak için gerekli tecrübeye sahip olduğunu söyleyen Telatar, "Bu partide seçimlerde milletvekili veya belediye başkanı olmak üzere, il başkanlığı görevini bırakmanın sıkıntılarını hep beraber yaşadık. Önümüzdeki seçimlerde ben il başkanlığı görevine seçilirsem, başka hiçbir göreve aday olup partiyi yüzüstü bırakıp gitmeyeceğim. Parti içi iktidar için değil, CHP'nin iktidarı için çalışacağıma söz veriyorum. 2019'da başka Büyükşehir olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlıklarını CHP'ye kazandırmak üzere var gücümüzle çalışacağız. Doğru adayları hep birlikte belirleyeceğiz. Böylece aday olacak arkadaş önce sizin desteğinizi alacak. Yani parti önce kendi arasında kaynaşacak, dedikoduya son vereceğiz. Parti içi dedikodu değil, partinin iktidarı için birlikte mücadele edeceğiz" dedi.

Zerrin SOMUNCU