Alman otomobil üreticisi Porsche ise Tesla S'le ile yarışacak aracı Mission E olacak. İki yıl önce prototipi çıkan ve kısa zamanda üretime başlanacak araç ile ilgili detaylar çeşitleniyor. 2019'da satışa sunulması beklenen araç ile ilgili sayılarsa oldukça dikkat çekici.

89 yıllık araç üreticisinin ilk elektrikli aracı olarak tarihe geçen Mission E'nin üç güç seviyesinde sunulması bekleniyor. 250 km/sa en yüksek hıza sahip aracın üç farklı versiyonu olacak: 300, 400 ve 500 kW'lık versiyonlarıyla 670 beygir ve yaklaşık 485 km menzile sahip olacak.

Mission E'nin 3,5 saniyede 100 km hıza ulaşması bekleniyor. Bu, en hızlı araç Model S'ten 1 saniye daha yavaş olacağı anlamına geliyor. Web sitesinde yayınlanan görüntülerde ise araç, tasarımsal olarak nihai kullanıcılarını şaşırtmıyor. Zira şirket geçtiğimiz yıllarda Mission E'ye yönelik bir rapor yayınlamıştı. Aracın iki vitesli şanzımanı, indüktif şarjı ve araç içinde dört kişilik koltuğu olması bekleniyor.

Hatları ve koltuk sayısı ile Panemara'yı andıran modelin fiyat aralığının da aynı seviyede olması bekleniyor. 2019'da piyasaya sürülmesi beklenen Mission E'nin ABD'de 75 bin ile 80 bin dolar arasında satışa çıkacağı tahmin ediliyor.

KAYNAK:WEBRAZZİ