HaberlerSamsun HaberleriSamsun Fırıncılar Odası Başkanı Yiğit: İsrafın önüne geçmez

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yiğit: İsrafın önüne geçmez - Samsun Haberleri

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, 'Ekmeğin gramajı israfı önlemek için küçültüldü ancak bu uygulama israfın önüne geçmez' dedi

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yiğit: İsrafın önüne geçmez

Haberaks TV ekranlarında Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu 'Haberin Sesi' programına katılan Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ekmekle ilgili yaptığı düzenleme hakkında değerlendirme bulundu. Başkan Yiğit, gramajın düşürülmesiyle ekmek israfının önüne geçilemeyeceğini belirterek, bu konuda başka çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti.

GERİ İADE ÖNLEM OLABİLİR

Başkan Yiğit, ekmek çeşitlerinin en az 200 gram ağırlıktan başlamak üzere 10'ar gram artırılarak piyasaya arz edilmesiyle ekmek israfının önüne geçilmesinin amaçladığını belirtti. Yiğit, “Ekmek taban gramajının 200 grama düşmesi demek 200 gramlık ekmek yapacağımız anlamına da gelmiyor. Ekmeğin gramajının küçültülmesi, israfı önlemez ancak kısmi olarak önlenmiş olur. Bayii ve bakkallarda aşırı iadeden kaynaklanan sıkıntılar yaşıyoruz. Samsun şehir merkezinde günlük tüketim 450-500 bin civarında. Günlük 50 bin civarında ekmeğimiz israf oluyor. En önemli nüanslardan biri de mevcut kullandığımız unla alakalı. Una yüzde 30-60 civarında ithal buğday katıp üretim yapabiliyoruz. Türkiye'deki buğday yetersizliğinden dolayı ithal un kullanılıyor. İsrafın hesabını yaptığımız zaman kısmi olarak gereksiz bir ithalat söz konusu. İsrafın önlenmesi için fırınların, bayii ve bakkal satışının portföyü düzenlenmeli. Aşırı ekmek verilen bayii ve bakkallarda, geri iadeye dönüştürülerek bir önlem alınabilir" ifadelerini kullandı.

Pirsu DÜZGÜN 





SIRADAKİ HABER
}