Diyanet-Sen Samsun 1 nolu Şube Başkanı Nevzat Oy, son günlerde "Kız çocuklarının erken yaşta evlenmesi" hakkındaki tartışmaların Diyanet İşleri Başkanlığı'nı yıpratmak ve itibarsızlaştırmak amacıyla yapıldığını söyleyerek, tepki gösterdi.

AKLA ZİYAN DAVRANIŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan itibar suikastlerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Oy, "Bazı kesimlerce kız çocuklarının erken yaşta evlenmesi hususunda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın terimler sözlüğünde bulunan açıklamalarını çarpıtarak farklı göstermek kabul edilemez bir itibar suikastidir. Çocuk yaşta evliliklerin her zaman karşısında duran Diyanet İşleri Başkanlığı'nı her defasında yıpratmak ve itibarsızlaştırmak için bazı odaklar hınca hınç bir gayret içerisine girdi. Yapılan bütün eğitim seminerlerinde, öncelikli hususun erken yaşta evliliklerin önünün kesmek olduğu kamuoyu biliyor. Başkanlığın terimler sözcüğünde açıkladığı husus, kişinin biyolojik gelişiminin iklim şartları açısından da göz önünde bulundurarak, dini sorumlulukların çocuklarda hangi yaşlarda başlayabileceğini tespit etmek için İslam bilginlerinin görüşlerine yer verilmesi. Bu ifadeler çocuk yaşta evlenebilmenin şartı değil. Kısaca kız çocukları 9 yaşında, erkek çocuklar 12 yasında evlendirilebilir iddiası yapılmıyor, kız çocukların erkek çocukların akıl ve buluğ yaşları ortaya konuyor. Her zaman olduğu gibi dinden ve diyanetten rahatsız olanların yaptıkları yüce dinimizi, Diyanetimizi, küçümsemek için ortaya koydukları pervasızca saldırılardan başka bir şey değil. Yapılan tanımlamayı itibarsızlaştırıcı bir algı suikastine çevirmek akla ziyan bir davranış" diye konuştu.

PUSUDA BEKLİYORLAR

Kısa süre önce TBMM tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı görüşünün de alındığı resmi nikah kararının çocuk yaşta evliliklerin önünü kesmeye yönelik hukuki bir girişim olduğunu ifade eden Oy, "Hal böyleyken Diyanet İşleri Başkanlığı için her zaman pusuda bekleyen, dine ve diyanete nasıl zarar verebilirim sorularıyla kafaları bulandıranların bu girişimleri hezimete uğrayacak. Bu girişimler dinden rahatsız olanların saldırılarından başka bir şey değil" dedi.

Zerrin SOMUNCU