Dağdelen, yaptığı açıklamada, yerli ve milli otomobilin Merzifon'da üretilmesi için Amasya Valisi Osman Varol'un önderliğinde takip komisyonu oluşturulduğunu söyledi.

Amasya'da faaliyet gösteren TSO başkanlarından oluşan komisyonun yeni hedefler belirlediğini aktaran Dağdelen, şunları kaydetti:

'ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIK'

"Yerli ve milli otomobilin Merzifon'da üretilmesi için çalmadık kapı bırakmadık, bırakmayacağız. Bu konu ile ilgili gelişmeleri kamuoyuna sürekli sunacağız. Sıradaki hedefimiz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından oluşan komisyonumuz ile yerli otomobili üretecek babayiğitlerle görüşmektir. Yerli otomobilin Karadeniz'in kültür başkenti Merzifon'da üretilmesini canı gönülden istiyoruz. Toplu sesimizi yetkililere duyuracağız."

'İNŞALLAH ÇABALARIMIZIN KARŞILIĞINI ALACAĞIZ'

Yerli otomobil taleplerine ilişkin resmi başvuruları daha önce yaptıklarını anımsatan Dağdelen, şöyle devam etti:

"Resmi başvurularımızı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine yapmıştık. Amasya Valiliğimizin hazırlatmış olduğu kataloğu Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi ve Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Gülşen Orhan'a teslim ettik. Yerli Otomobili üretecek 5 iş adamından biri olan VESTEL Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav'a da ziyaret gerçekleştirmiştik. Süreç lehimize işlemeye devam ediyor. İnşallah çabalarımızın karşılığını alacağız.""