Şirkete ait hisse senedi fiyatının, şirketin toplam hisse senedi sayısıyla çarpılarak yapılan değerlendirmenin sonucuna göre oluşan listede Apple en üst sırada yer alırken, onu sırasıyla Google'ın çatı şirketi olan Alphabet, Microsoft, Amazon ve Facebook takip ediyor.

Ekonomi uzmanları ve yatırımcılara göre, eğer hisse senedi fiyatları 2017'deki yükselişlerini sürdürürse, dünyanın ilk 1 trilyon dolarlık şirketini bu yıl görmemiz kaçınılmaz olacak — bunun gerçekleşmesi için Apple'a ait hisse senedi fiyatlarında %15'lik bir artışın olması gerekiyor ( geçen yıl bu artış toplamda %47 idi )

Apple 869 milyar dolarlık değeriyle Alphabet'in 140 milyar dolar, Microsoft'un ise 200 milyar dolar yukarısında görünüyor. Ancak pazar analistleri hangi teknoloji devinin 1 trilyon değerine daha önce ulaşacağı konusunda fikir ayrılığına sahip. Bir kısım analist Apple'ın listedeki yerini koruyarak bu yarışta birinci olacağını söylerken, diğer bir grup Amazon'un bu büyüme hızıyla Apple'ı yarışta geride bırakacağını iddia ediyor. Alphabet ve Microsoft'a ise yarışta pek şans verilmiyor — Alphabet'in hisse senetlerinin 2018'de %72 değer kazanması gerekiyor (2017'de bu artış sadece %11 idi) ve Microsoft'un hisse senetlerinn %98 değer kazanması şart.

KAYNAK:WEBRAZZİ