175 aktif üyesi bulunan Tabak, Semerci, Keçeci Sanatkarlar Esnaf Odası'nın, Yeni Düğün Salonu'nda yapılan Olağan Genel Kurulu'na Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Kütahya Esnaf Odaları Başkanı İbrahim Yiğit, Simav'ın diğer oda başkanları ve üyeler katıldı.
4 yıl önce Simav'ın en genç oda başkanı sıfatıyla, Tabak, Semerci, Keçeci Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanlığı'na seçilen Abdullah Akpınar, yapılan olağan kongrede tek aday olarak oy birliği ile yeniden başkan seçildi. Akpınar, yaptığı konuşmada, 'Türkiye'de unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarıyla uğraşan esnafların kurmuş olduğu Esnaf Odası'na kayıtlı üyelerimize Ahilik kültürünü anlatıyoruz. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu'da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma hayatını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir teşkilat olduğumuzu yaşatmaya gayret ediyoruz' dedi.
İbrahim Yiğit'in divan başkanlığını yaptığı kongrede yönetim ve denetleme kurulu faaliyet raporları okunarak ibra edildi. Yeniden oda başkanlığına seçilerek, yine maaş almadan görevine devam edeceğini belirten Abdullah Akpınar, divan başkanı ve üyeler tarafından takdirle karşılandı ve alkışlandı. (MEİ-EFE)

Başkan Abdullah Akpınar güven tazeledi