4-7 Ocak 2018 tarihleri arasında Seyfi Alanya Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan turnuva, geçen yılın şampiyonu Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Amatör Futbol Derneği arasında oynanan açılış maçıyla başladı. Karşılaşmanın başlama vuruşunu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş yaptı.
3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen turnuvada 16 kurum takımı mücadele edecek. Turnuvanın ilk günü 8 karşılaşma oynanırken, bugün çeyrek final, 6 Ocak Cumartesi günü ise yarı final karşılaşmaları oynanacak. Turnuva, 7 Ocak Pazar günü üçüncülük ve final mücadelesi ile sona erecek.
Turnuvanın açılışında konuşan Güneş, bu anlamlı turnuvada oynamaktan ve ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, '3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı kapsamında gerçekleştirilen turnuvanın ilimizde bulunan kurumların birbirileriyle olan diyaloğuna katkı sağlayacağını düşünüyorum. 16 kurum takımının katılımıyla gerçekleştirilen turnuvanın fair-play çerçevesinde geçmesini temenni ediyor, tüm takımlara başarılar diliyorum' dedi.
Turnuvanın açılış maçında geçen yılın şampiyonu Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Mersin Amatör Futbol Derneği'ne 5-2 mağlup oldu.

Kurumlararası Futsal Kış Turnuvası başladı