Adana'da Yüreğir Belediyesi sponsorluğunda Serbest Rize'de Çaykur sponsorluğunda Greko-Romen güreş şampiyonasının ardından şimdi de Türkiye Güreş Federasyonu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürlüğü organizesiyle 06-07 Ocak tarihlerinde Süleymanpaşa ilçesinde Kadınlar Türkiye Şampiyonası yapılacak.
Türkiye'nin kilolarında en başarılı sporcularının mindere çıkacağı şampiyonada kadınlar 2020 Olimpiyatlarına uzanan yolda en ciddi sınavlarından birini verecek.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, erkeklerde geçtiğimiz ay sonu iki önemli şampiyonayı geride bıraktıklarını belirterek, 'Şimdi mindere çıkma sırası kadınlarda. Türkiye şampiyonasında kilolarında en başarılı sporcular kıyasıya mücadele edecekler. Elbette hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları. Burada elde edilecek sonuçlar sporcularımız açısından büyük önem taşıyor. Ben tüm sporcularımıza başarılar diliyorum' şeklinde konuştu.
Süleymanpaşa ilçesinde bulunan İsmet İnönü Spor Salonu'nda düzenlenecek şampiyonada, yarın eleme ve yarı final müsabakaları yapılacak.