CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, partisinin Samsun'da yapılacak il kongresi ile ilgili açıklamada bulundu. Zeybek, üç aday bulunmasının sevindirici olduğunu ifade ederek 'demokrasi' vurgusu yaptı.

DEMOKRASİ HER ZAMAN OLMALI

Siyasi iktidarların yönetime talip olarak görev yaptıklarını belirten Zeybek, "Tüm yönetimlerin demokratik bir olgunlukla oluşması gerekir. Bunun zaman zaman yapılmadığını görürüz. Demokrasinin şimdi ki gibi kesintiye uğradığı dönemler de vardır. Son 15 yıldır, tek bir kişinin yönetimi elinde tuttuğu, her yapıya emredebildiği bir ülke konumuna geldik. Bunun doğru olmadığını her zaman söylüyoruz. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, geçmişten gelen geleneklerimize uygun olarak demokrasinin her zaman var olması inancı içerisinde çalışıyoruz" dedi.

BİREYLER SEÇİLMELİ

Partisinin yönetim kadrolarını hukuksal sınırlar çerçevesinde, demokratik kurallarla oluşturduğunu ifade eden Zeybek, "İl Başkanlığı seçimimizde 3 aday yarışacak. Bu durum demokrasi açısından sevindirici. Şimdi seçimler blok listelerle yapılıyor. Ben aslında çarşaf liste dediğimiz şekilde yapılması taraftarıyım. Bireylerin seçilmesi en doğru olandır. Fakat bu seçimde böyle mi yapılır bilemiyorum. Temennim daha demokratik bir seçim olmasıdır. Ben bu seçimin büyük bir olgunlukla ve demokrasi çerçevesinde geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Barış BUDANOĞLU