Trabzon'un Ortahisar İlçesi'ne bağlı Beştaş Mahallesi'nde ikamet eden Turgut Özdemir'in, yakınlarının ihbarı üzerine eve gelen sağlık ekiplerinin ilk bulgularına görekalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Özdemir'in cenazesi, savcılık incelemesinin ardından otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

YOĞUN KATILIM

İki çocuk babası Turgut Özdemir için Trabzon Gazeteciler Cemiyeti önünde tören düzenlendi. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Onursal Başkanı Nazmi Bilgin ile siyasetçilerin, bürokratların ve meslektaşlarının Özdemir hakkındaki düşüncelerini ve anılarını paylaştığı törene, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA Trabzon Bölge Müdürü Zafer Sel, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

BAKAN SOYLU TÖRENDE

Özdemir için daha sonra İskenderpaşa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törenin ardından Özdemir'in cenazesi, Maçka ilçesine bağlı Esiroğlu Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

AA'da 20 yıl görev yapan Özdemir, 2001 yılında AA Trabzon Bölge Müdürlüğü görevinden emekliye ayrılmıştı.