Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Teşkilatı'nın olağan genel kurulu bugün saat 10.00'da yapılacak. Fuariçi'ndeki Set Düğün Salonu'ndaki genel kurulda mevcut İl Başkanı Tufan Akcagöz, eski milletvekili ve il başkanlarından Suat Binici ve elektrik mühendisi Metin Telatar yarışacak.

KIYASIYA MÜCADELE

İl Başkanlığını Ocak 2016'da Dinçer Soylu'dan devralan mevcut başkan Avukat Tufan Akcagöz, bu dönemde de aday oldu. Yaptığı çalışmalarla parti içerisinde aktif iki yıl geçiren Akcagöz, kongrenin iddialı adayları arasında yer alıyor. Uzun yılların deneyimli siyasetçisi, geçmiş dönemlerde CHP'de il başkanlığı, milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Suat Binici de, başkanlık için mücadele edecek.

635 DELEGE OY KULLANACAK

Başkanlığa adaylığını açıklayan bir diğer aday ise Elektrik Mühendisi Metin Telatar oldu. Uzun yıllar TEDAŞ'ta çalışan, Elektrik Mühendisleri Odası'nda 25 yıl boyunca çeşitli görevler üstlenen Telatar da, yarışta iddialı. Fuariçi'ndeki Set Düğün Salonu'nda bugün yapılacak olan ve 635 delegenin başkanı seçeceği kongre saat 10.00'da başlayacak.

Barış BUDANOĞLU