Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı dolayısıyla Eğitim Caddesi'nde başlayan yürüyüşe, Bingöl Valisi Ali Mantı, 49'uncu Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Belediye Başkanvekili Halim Sugü, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
'Vatan için yaşayıp öldünüz, siz toprağa değil kalplere gömüldünüz' pankartı ve dev Türk bayraklarının açıldığı yürüyüş, Valilik konağı önünde ona sona erdi.
Program sonrası konuşan Vali Mantı, milletin arasındaki dayanışma ve kaynaşma sürdüğü müddetçe ülkeyi kimsenin bölemeyeceğini söyledi. Vali Mantı, 'Biz millet olarak vatan savunmasının imandan olduğuna inanan bir milletiz. Biz vatan, bayrak, ezan ve toprak dendiği zaman en kutsallarımızı hiç tereddüt etmeden feda etmeye hazır olan bir milletiz. Biz doğusundan batısına güneyinden kuzeyine kadar ülkemizin birlik ve beraberliği için gerek içeriden gerek dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı topyekun olarak canımızla tüm değerlerimizle karşı koymaya, savaşmaya ülkemizin birlik ve beraberliğini korumaya yıllar önce olduğu gibi bundan sonrada var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Biz bir milletiz. Tek bayrak, tek ezan, tek millet sloganı ile gerçeklik etrafında birleşmiş bir milletiz. Biz tarihimizle kültürümüzle, ruhumuzla, coğrafyamızla bir milletiz. Bu ülkedeki bu iman bu ülkedeki bu sadakat, milletimizin arasındaki dayanışma ve kaynaşma sürdüğü müddetçe bu ülkeyi kimse bölemeyecektir' ifadelerini kullandı.

Bingöl’de Sarıkamış şehitleri anıldı