BAŞKANLAR YÜRÜYÜŞTE

Tarihinin en sıkıntılı dönemini geçiren Samsunspor'da taraftarlar yine takımlarına sahip çıktı. Yönetimi olmayan, kayyum tehlikesiyle karşı karşıya kalan, adına yardım kampanyası başlatılan takımlarına sahip çıkan taraftarlar Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Binlerce taraftarların katıldığı organizasyonda MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, MHP İl Başkanı Taner Tekin, spor ve siyaset dünyasından önemli isimlerde vardı.

SINAVDAN GEÇİYORUZ

Tezahüratlarla coşan Samsunsporlu taraftarların 'Sen ben yok, Samsunspor var', 'Sabit gelir istiyoruz' ve 'Ne siyaset, ne para gönlümdeki sevda' yazılı pankartları dikkat çekti. Ardından okunan ortak bildiride, "Değerli büyüklerimiz ve belediye başkanlarımız bir şehir düşününki bir ülkenin kurtuluş meşalesini yaksın, bir şehir düşününki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o şehre attığı adımı doğmu tarihi olarak kabul etsin. Samsun milletin kurtuluşu başlattığı yerdir. Şimdi bu şehrin evladı olan Samsunspor bize muhtaç. Bizler inanıyoruzki bir milletin kurtuluşunu sağlayan bu şehir, şimdi de Samsunspor'un kurtuluşunu sağlayacaktır. Şimdi binlerce taraftar, sevdamızı haykırmak için toplandık. Kulübümüz maddi anlamda büyük bir sınavdan geçiyor" denildi.

GÜN BİRLİK GÜNÜ

Açıklama şöyle devam etti: "Kulübümüz kayyum kapısına dayanmıştır. Sağlık Bakanımız Dr. Ahmet Demircan, Valimiz Osman Kaymak, Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, tüm ilçe belediye başkanları, siyasiler ve işadamlarından bu ateşin bir parçası olmasını istiyoruz. Biz bu şehrin evlatları olarak her kesime sesleniyoruz; gün Samsunspor'u ayağa kaldırma günüdür. Vakit Samsunspor efsanesini ayağa kaldırma zamanıdır. Samsunspor'a 1 kuruş katkısı olmayanlara sesleniyoruz; gün destek günüdür." Konuşmanın ardından taraftarlar Çiftlik Caddesi olarak bilinen İstiklal Caddesi boyunca tezahüratlar eşliğinde yürüdü. Binlerce taraftarın katıldığı yürüyüş, olaysız bir şekilde son buldu.

rrr