Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Ancak bu süreçte milletimizin 1 Kasım kararı çerçevesinde Türkiye siyasi ve iktisadi istikrarı sağlamış bulunuyor. Milletimiz 1 Kasım'da üzerine düşeni yaptı.

Yeni Türkiye yolunda yapması gereken reformları işaret etti. Nasıl milletimiz güçlü, yeni ve büyük bir Türkiye'den yana kararını koyuyorsa düşmanlar da Türkiye'nin ayağına çelme takmaya devam ediyor. 20 Temmuz'dan itibaren Türkiye'de çok zamanlı ve çok yönlü başlatılan terör saldırıları bunan dolayıdır. Türkiye de kararlılıkla 20 Temmuz'dan itibaren yoluna devam ediyor. İnşallah açılan çukurların hepsi tek tek kapatılıyor ve tek tek terör odakları bertaraf ediliyor. Ancak karşımızda gördüğümüz şey sadece PKK'nın çukur kazan elemanları değildir. Bu örgütlerin arkasında siyasi, mali birçok destek vardır. Bu her zaman böyle olmuştur. Ancak bu örgütler çöp gibi bir köşeye atılmaya mahkumdur. Zaman içerisinde terör örgütlerinin adı değişebilir, Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin planları değişebilir' dedi.

Milletin bugün karşılaşılan fitne fesadı geride bırakacağını belirten Numan Kurtulmuş, 'Biz Türkler ve Kürtler tesadüfen bir arada değiliz. Bu memlekette Selahaddin Eyyubi'nin, Kılıç Arslan'ın çocukları olarak bin küsur senedir komşuyuz, akrabayız, hepimiz aynı kültürün içerisinden insanlarız. Bu memleketteki insanlarımızın hepsi biliyor ki; hiçbir etnik kökenin farklı bir geleceği, istikbali yoktur. Biz kardeş, dost, akraba olarak kıyamete kadar birlikte yaşayacağız. Fitne fesatçılar yaptıkları işlere devam edecekler. Türkiye bu badireyi atlatacak ve yoluna devam edecektir. Bizler bu siyasi kararlılıktan hiç vazgeçmeyeceğiz. Silopi'de, Cizre'de parantez kapanıyor. Aynı şekilde Sur'da ve diğer yerlerde de bunu yapacağız. Şimdi zaman Türkiye'de terör örgütünün ortaya çıkarttığı tüm kayıpları, tüm yaraları beraber sarmaktır. Kimsenin Türkiye'yi Ortadoğu'daki ülkelere benzetmeye gücü yetmeyecektir. Bunların tüm sebebi de Türkiye'nin bu coğrafyanın kilit taşı olmasıdır. Biz buna müsaade etmeyeceğiz' diye konuştu.