Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoy, ilgili kurum ve kuruluş müdürlerinin katıldığı toplantıda Erzincan'da uyuşturucu ile mücadelede gelinen nokta ele alınarak yapılması planlanan konular masaya yatırıldı.
İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Hirik'in sunumu ile başlayan toplantıda bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele yerel eylem planı doğrultusunda yapılan saha çalışmalarının genel durumu anlatıldı. 2017 yılında tüm paydaş kurumların bağımlılıkla mücadele noktasında yapmış oldukları çalışmaların değerlendirmesi yapılarak görüş ve öneriler paylaşıldı. Erzincan'da askerliğini yapan er ve erbaşlar ile Erzincan Üniversitesinde öğrenimini gören öğrencilere yönelik bir çalışma yapılması konusunda fikir alış verişinin yapıldığı toplantıda; uyuşturucu kullanımına müsait olan metruk binaların bir an önce yıkılması veya kontrol altında tutulması adına çalışmaların hızlandırılması gerektiğine vurgu yapıldı.
Ayrıca madde bağımlısı kişilere yönelik tedavi yöntemlerinin konuşulduğu toplantıda uyuşturucu ile mücadele yöntemleri hakkında karşılıklı görüş alış verişlerin bulunulmasının ardından değerlendirmede bulunan Vali Ali Arslantaş, Uyuşturucu ile mücadele sadece kolluk kuvvetleri ile yapılacak bir mücadele olmadığına vurgu yaptı. Tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra toplumunda bu konu üzerinde hassasiyet ile durması gerektiğini söyleyen Vali Arslantaş, 'bundan sonraki süreçte herkesin daha fazla gayret göstererek, uyuşturucu ile mücadelede daha fazla yol almak istiyoruz' dedi.